Købe p-piller uden recept?

Købe p-piller uden recept? Den tanke har talrige mennesker, der bruger p-piller, haft.

Såsom, opdage du ved en fejl ikke har flere piller, skal til at ændre dine planer for at få en ny recept, forsøger at planlægge en længere rejse…Det er situationer, mange kvinder står overfor, og nogle beslutter sig endda for at ændre præventions form for at undgå ulejlighederne.

Hvad er risikoen ved at købe p-pillerne uden recept?

Uanset om kvinderne er aktive, farer rundt, glemsomme eller har for travlt; Så har de alle en god grund til at slippe for det halv- eller helårlige besvær med at forny deres recept. Når alt kommer til alt, hvorfor så ikke bare forlænge recepten på apoteket, når du alligevel har taget den pille hver dag i måneder eller år?

Svaret findes i selve spørgsmålet, og har med langsigtet præventions behandling at gøre. Først, argumentet set udfra folkets almene sundhed, hvis man tillod oversvømmelse af markedet med medicin til selvmedicinering (som at købe medicin uden en recept, såsom Yasmin og Microgynon), ville det lede til kaotisk pille administration og er potentielt farligt.

Der er også et behov fra regeringen til at regulere og optimere distributionen, så spild undgåes, specielt da nogle piller bliver refunderet via sygesikringen. Udover samfunds årsagerne, er der også helbredsmæssige årsager der bør overvejes.

Lægens råd er essentielt for at undgå risici.

Grundet den lange periode med præventions behandling, er det nødvendigt at få en heldbredsundersøgelse til at sikre at forbrugeren er i stand til at tage den hormonelle præventions pille, siden fysiske tilstande kan ændre sig siden den var ordineret første gang.

Ligeledes, er er en læges råd uundværligt, grundet bivirkninger, som potentielt kan være alvorlige – dog sjældne – specielt i forhold til kombinations piller med østrogen og progesteron. Hvis du køber p-pillerne uden recept er det mest risikabelt for dit eget helbred!

Loven er tydelig: Køb af p-piller burde understøttes af en recept udstedt af en læge eller gynækolog.

Det er fuldstændig acceptabelt, teoretisk set, men rent praktisk, er det en glidebane.

Købe p-piller uden recept: Hvad siger loven?

Da det at tage en p-pille hver dag, involverer en lille plads til glemsomhed, opdager kvinder ofte, at de ikke har flere piller efter den sidste pakke. Loven, er blevet lindret, til at imødekommet det, og nu behøver din recept kun at blive fornyet et år efter den sidste.

Når du har en recept, kan din farmaceut forny din recept og dine p-piller i maksimum 6 måneder (altså et maksimum på 6 pakninger), givet at alle felter på recepten er krydset af og at recepten er ikke er mere end 1 år gammel. Dette giver dig tid nok til at besøge lægen.

Der er to ulemper ved denne metode

  1. Først, er det ikke alle p-piller, der kan fornyes på apoteket, så der er en risiko for at din fornyelse bliver afvist.
  2. Det næste er hvis du taber din recept, så er den ikke længere gyldig.

Der er nogle løsninger til hurtigt at få din p-pille.

En løsning er at gå til dit lokale apotek, siden der er flere og flere apoteker der har dine data og historik af recepter og ordrer. Med en lille smule forståelse, og forsikring om at du kommer med din recept indenfor en uge, giver de dig måske en enkelt pakning til at sikre din prævention og beskyttelse.

Den anden løsning er mere aktuel og indebærer fornyelse af recepten på din p-pille via nettet. Det er muligt at få en recept fra en læge via et apotek på nettet, efter du har svaret på et detaljeret spørgeskema om din baggrund, fysiske tilstand, din livsstil osv. Lægen fornyer så din recept efter gennemgang af dit spørgeskema, og du vil modtage din pillen indenfor 24 timer!

Hvilken butik skal jeg vælge, på nettet?

Faldgruben ved den her relative nye metode er at vælge det korrekte apotek, fordi der er nogle tvivlsomme sider. Efter nærmere undersøgelse, vores hjemmeside anbefaler et apotek med læger der har en godkendelse og farmaceuter som kan rådgive dig, så du kan købe din prævention med en recept, uden risiko. For at købe din hormon prævention på internettet og uden risiko, besøg blot siden med den pille du ønsker (hvis den er på vores hjemmeside).

Yderligere, er denne recept som fåes via nettet, og er fuldstændig gratis! Udover at være en garanti for din helbred, koster det dig ikke noget. At købe din pille uden recept er ikke kun risikabelt, men også dumt og nytteløst!

Der er nogle undtagelser!

Endelig, to typer af kvinder har nemmere adgang afhængig af deres situation:

  • Kvinder der ønsker en dagen efter pille. De kan altid tage på apoteket og, i nødstilfælde, få en dagen efter pille med det samme.
  • Mindreårige, for hvem adgang til p-piller er gratis og anonym. En recept er stadig nødvendig, men skole sygeplejersker har samme rettigheder, som en farmaceut, til at forny den i 6 måneder.

Konklusion: Skal jeg købe p-pillen uden recept?

Opsummering: NEJ, det er ikke muligt at købe pillen uden recept. Men, med stigningerne i antallet af aborter, findes der nye måder at få adgang til prævention: Lempelse i loven tillader apoteker at udstede udløbne recepter der er mindre end et år gammel, i nogle tilfælde, og du kan få en fornyelse af din recept via nettet fra en læge i et partner apotek.

Medical review on januar 7, 2021 by Dr. Tobias Nielsen