Propecia

Propecia er det eneste medikament, til behandling af skaldethed og hårtab, hvis brug kræver en recept.

Det er også den behandling, som betragtes som den mest effektive (bortset fra implantater og mikroimplantater), i forbindelse med genvækst.

dk-delivery
Registreret apotek

Propecia er, uden tvivl, den mest effektive løsning til at bekæmpe hårtab

msdPropecia er et generisk medikament, fremstillet af molekylet ”Finasterid” hvis egenskab i forbindelse med bekæmpelse af hårtab, blev bevist i 1998. Dets hovedsagelige virkning består i at forhindre omdannelsen af testosteron til dihydrotestosteron (eller DHT) i kroppen. Det er en behandling designet kun til mænd, da DHT er et mandligt hormon, der er ansvarlig for skaldethed i 95% af tilfældene.

Det er derfor, at mange specialister stadig henviser deres patienter til denne behandling i dag, som er bevist til at være den mest effektive måde (på et medicinsk niveau) at bekæmpe tab og udtynding af håret. Propecia er kendt for at opnå særdeles gode resultater, selv på mere følsomme områder, af den mandlige hovedbund (dvs. det forreste område og tindingerne), da det er i disse områder skaldethed først bliver et problem.

Propecia virker bedst på lang sigt, i forhold til at stoppe hårtab og derefter gendanne hårvæksten. Vi kan opdele dets virkning i tre faser: den første er delt ud over de første to eller tre måneder og det er “stop af hårtab” fasen.

hair-regrowth-cycle

Hvordan virker Finasterid?

Efter stabiliseringen af din hårmasse, følger gendannelsesfasen, som er i mellem den 3. til 12. måned af behandlingen. De tidligere sparsomme områder på hovedbunden er genopbygget med stærkere og sundere hår, mens volumen og tætheden af hårmassen konsolideres.

Ved afslutningen af det første år af denne behandling, kommer den tredje fase, den vedligeholdende fase. Nyt hår fortsætter med at vokse, men i en langsommere fart, end under det første år. Hovedbundens sundhed fortsætter med at blive bedre, og håret er tykkere, hvilket skaber en forøgelse af dets livscyklus, med en bedre udbredelse af hår i hovedbunden.

Propecia blev i mange år betragtet som den eneste effektive behandling til genvækst af hår (udover podning, som stadigt er alt for dyrt for en almindelig person). Mange læger fortsætter med at ordinere det verden over, selvom der er mange nye løsninger tilgængelige (som du kan finde på vores hjemmeside), med tilsyneladende lignende resultater.

Hvad er Propecias aktive indholdsstof?

Det aktive molekyle i Propecia er Finasterid (1mg), en selektiv hæmmer af type II og type III 5a reduktasesteroid.

Finasteride – ingrediens i Propecia

Finasteride – ingrediens i Propecia

Finansterid er også brugt som en behandling til at forhindre prostata cancer.

Inaktive indholdsstoffer i Propecia er:
Jern (III) oxid (E172)Hypromellose
Mikrokrystallinsk celluloseTitandioxid(E171)
Gul jernoxid (E172)Natrium salt
Hydroxypropylcellulose (HPC)Magnesiumstearat
TalkumDocusatnatrium
Laktose monohydratPoly (O-carboxymethyl)

 

Hvem er det beregnet for?

Det er kun beregnet for mænd, da det er fuldstændigt ineffektivt hos kvinder. Det bedst er at begynde behandlingen med Propecia, så snart de første tegne på for tidligt skaldethed kan ses, da det er mest effektivt på dette tidspunkt. Mange mænd begynder at tage det i en relativt ung alder, fordi det er en fremragende forebyggende behandling mod tab af hår, og dermed foretrækker personer, der er specielt udsat for risikoen (hos dem hvor skaldethed er udbredt hos forældre eller bedsteforældre), at være på den sikre side, i forbindelse med hårtab, ved at bruge Propecia.

Ydermere ser det ud til at det har en større virkning, på personer under 40 år, selvom dets positive egenskaber mod skaldethed, er bevist hos personer i alle aldersgrupper. Tilbagegangen af hårtab er blevet observeret, hos næsten alle mænd, da dette medikament virker på et hormonelt niveau (som en DHT hæmmer) ved fuldstændig at blokere det hormon, der er skyld i at svække hårfolliklerne i den mandlige hovedbund.

Vigtig information

Som forklaret oven over, så er Probecia-behandlingen ikke effektivt hos kvinder. Eksperterne hos AlfaDoc.com vil også gerne advare dig om faren ved brug af denne behandling til kvinder og børn.

Finansterid kan blive absorberet direkte gennem huden, hvorfor vi klart anbefaler aldrig at røre en Propecia tablet, hvis du er en kvinde eller et barn. Til forældrene, hold tabletterne uden for rækkevidde, for at undgå nogen former for risiko.

Læs instruktionerne omhyggeligt, før du tager Propecia-behandlingen!

Selvom Propecia ikke er effektivt hos kvinder, kan det stadig have en negativ effekt på kvindekroppen, specielt i perioder ved graviditet, da der kan opstå misdannelser i fostret (selvom personen kun har rørt en tablet, uden at sluge den).

Derfor skal en Propecia tablet ikke håndteres på nogen som helst måde, af en gravid kvinde, eller, en kvinde der kan være gravid.

Hvis en kvinde kommer til at røre en Propecia tablet, bør du omgående vaske det område, der har været i kontakt med tabletter, med sæbe og vand. Tøv heller ikke med at kontakte din læge, den efterfølgende dag, for at forklare situationen.

En anden vigtig note, vedrørende mænd er, at du ikke bør tage Propecia hvis du nogensinde har haft en allergisk reaktion over for Finasterid, eller et Propecia lignende medikament (såsom Avodart for eksempel).

Hvordan bruges Propecia Finasterid?

For at se de gavnlige effekter af Propecia, så tag bare en 1mg tablet, på det samme tidspunkt, hver dag. Det er ikke vigtigt at tage den i forbindelse med måltider, da et simpelt glas vand er nok, til det daglige indtag.

Det er vigtigt at bemærke at sundhedsspecialister betragter Propecia som en livslang behandling. Det er for at sige at, hvis du stopper en Propecia-baseret behandling efter et års dagligt indtag, fordi du har opnået en tilfredsstillende hårmængde, så vil du sandsynligvis miste alt det hår du har ”opnået” inden for de 12 måneder, efter du stopper.

Bemærk, det er unødvendigt at øge doseringen, da dette ikke vil ændre mængden af hår, du kan opnå.

Hvordan bør Propecia opbevares?

For at passe godt på din Propecia behandling, så anbefaler vi dig at du opbevarer det ved stuetemperatur, væk fra fugt og lys.

Propecia, såvel som alt andet medicin, bør holdes ude af syns- og rækkevidde af børn og unge. Husk at det kun kan tages af voksne mænd. Vi anbefaler også at du kontrollerer udløbsdatoen, hvis den er overskredet, så aflever det venligst til apoteket. Vi takker dig for ikke at smide medicinen ud med husholdningsaffaldet, for at passe på miljøet.

Hvad hvis jeg glemmer en dosis?

propecia-finasteridHvordan bør jeg tage min Propecia-baseret behandling uden risiko?

Hvis du glemmer at tage din Propecia pille og du opdager det inden for nogle timer, så tag tabletten som sædvanligt og gå derefter tilbage til at tage medikamentet på det ”normale” tidspunkt, den næste dag.

Hvis du husker det for sent, så spring den glemte pille over og tag den næste på det “normale” tidspunkt, som du har bestemt.

Tag aldrig dobbelt dosis, for at gøre det op for en glemt pille. Udover at være nyttesløst, så kan det også være farligt.

Recept til Propecia (online)

Vi kan kun advare dig mod online-apoteker eller butikker, der vil tilbyde dig en almindelig behandling med Finasterid, uden en recept. Det er normalt krævet at have en recept for at få Propecia, så tøv ikke med at tale direkte med din læge.

Husk at det også er muligt at få din recept direkte online, på en apotek hjemmeside, fra et apotek, der er godkendt på Europæisk plan. For eksempel kan du klikke her, for at få en helt gratis konsultation med en læge, og så du kan få den nødvendige recept til at købe Propecia.

Hvad er bivirkningerne fra Propecia?

Selvom disse er meget sjældne, ved brug af Propecia – som betragtes som en meget sikker behandling, da det er godt understøttet af sundhedsmyndigheder – så er det klart at alt receptpligtigt medicin har en risiko for bivirkninger, og at hver person, reagerer forskelligt i henhold til hans krop, ved at tage denne behandling baseret på Finasterid.

Her er en liste over bivirkninger, der potentielt kan påvirke mænd, der tager Propecia 1mg tabletter:

 • Udslet på huden, Kløe, nældefeber eller hævelse i ansigtet (på læber og ansigt)
 • Nedsat libido, temporær erektil dysfunktion (som mindskes så snart behandlingen stoppes)
 • Hævelse af brystet, eller hævelser i brystkirtlerne

AlfaDoc anbefaler at du taler direkte med din læge, hvis du oplever nogle af disse problemer, ved brug af Propecia, eller hvis du ganske enkelt ønsker flere oplysninger omkring disse bivirkninger.

Hvordan køber jeg Propecia Online & i Danmark?

Champix receptDer er to muligheder for patienter, der ønsker at tage Propecia. Den første er at kontakte din læge, for at forklare dine problemer og dine ønsker om at stoppe hårtabet.

Køb Propecia i apoteket – i Danmark

Efter et læge-tjek og en undersøgelse af din medicinske historik, vil denne herefter beslutte sig for at udskrive dig en recept, eller ej, der tillader dig at gå på apoteket for at købe Propecia.

Hvis du ikke kan komme til lægen på grund af tiden eller på grund af logistiske årsager, så kan du også vælge at købe Propecia online.

Køb Propecia Online i Danmark

Visse Europæiske klinikker tillader patienter at købe medicinbehandlinger på afstand, ved at udføre en lægekonsultation online. Ved at udfylde et detaljeret medicinsk spørgeskema, vil klinikkens sundhedspersonale sikre sig at behandlingen er sikker for din krop. Hvis dette er tilfældet, kan du købe Propecia online.

Før du foretager købet online, så kontroller om online-klinikken samarbejder med et fysisk apotek. Mange forfalskede og potentielt helbredsskadelige medikamenter florerer på internettet. Bestilling af Propecia bør kun gøres på en hjemmeside, du har tillid til.

Du bør også kende til, at køb af receptpligtigt medicin online, ikke er tilladt i alle lande. Hvis du beslutter dig for at bestille Propecia online, så undersøg på forhånd, om det er tilladt i det land, du bor i.

Hvor meget koster Propecia Online & i Danmark?

18Som du læste tidligere i artiklen, så tilhører Propecia Finasterid kategorien af medikamenter, der kun er tilgængelige på recept. Det bruges i dag af millioner af mænd, og prisen på medikamentet er højere end på andre behandlinger mod hårtab. Den højere pris skyldes ganske enkelt at Propecia, for det første er, det eneste receptpligtige medikament, og for det andet, fordi det er den mest effektive behandling mod hårtab. Alle foretagne studier påviser virkningen af dette produkt.

Angående prisen så er det helt op til apotekerne at bestemme denne, da det kun er tilgængeligt med en recept. Du bør også vide at medikamentet ikke er tilskudsberettiget.

 • Propecia Priser: Køb i apoteket – i Danmark

På apoteket at variere prisen, på en måneds behandling med Propecia Finasterid, mellem 590.00 kr. og 675.00 kr.

 • Propecia Priser: Køb og bestille online

Prisen på Propecia online er relativt dyrere. Denne stigning er forklaret ved omkostningen af online-konsultationen og leveringsomkostningerne. Prisen varierer online fra 790.00 kr. til 875.00 kr. for en måneds behandling

Bemærk: Vi anbefaler dig at være opmærksom på hjemmesider, der inviterer dig til at købe din medicin online, med tilbud såsom “billig Propecia” “billigere Propecia” eller “Den bedste pris på Propecia”. Hjemmesider der tilbyder unormalt lave priser sælger generelt set forfalskede produkter, der potentielt kan være skadelige for dit helbred.

Bemærk at i alle tilfælde, også selvom der er mange fordele ved at bestille Propecia online, så anbefaler AlfaDoc altid, at du foretager en lægekonsultation hos din læge, for at få ordineret en recept. Når du nu alligevel skal til lægen for at få en recept, så benyt chancen for at få foretaget en grundig undersøgelse af dit helbred.

AlfaDoc besvarer de mest almindelige spørgsmål omkring Propecia Finasterid

Hvorfor tage denne behandling?

Det er klart, at det at tage Propecia hverken er obligatorisk eller vitalt for patienten. Læger anbefaler blot denne behandling til patienterne, hvis de kæmper med deres øgede hårtab. Selvom der er mange andre behandlinger tilgængelige til at bekæmpe tab af hår, så er Propecia, den mest effektive og den eneste receptpligtige behandling.

Er Propecia mere effektivt end andre medikamenter til at bekæmpe hårtab?

Det er korrekt, at der findes anden medicin på markedet, der er tilgængeligt til billigere priser, men, Propecia er den eneste receptpligtige behandling. At medicinen er receptpligtig betyder at der har undergået flere kliniske tests, for at opnå tilladelse til at blive solgt. Dets brug og effektivitet er påvist ved at kunne opnå denne tilladelse.

Hvor lang tid tager det for at se de første resultater?

Dette kan variere fra patient til patient, dog viser kliniske studier, at de første resultater opstår mellem 3 og 6 måneder efter påbegyndt behandling. Efter to års behandling, så er resultaterne endnu mere synlige, i genvækstsfasen.

Hvad sker der hvis du beslutter dig for at stoppe med at tage det?

Propecia er en behandling der skal tages gennem hele livet, og det er kun effektivt, når det tages jævnligt, hver dag. Når du stopper med at tage det, så stopper dets positive virkning efter 6 måneder.

AlfaDoc’ råd før du køber Propecia Finasterid Online

Propecia er ikke en mirakelbehandling mod hårtab.

Selvom det er den eneste receptpligtige behandling til at stoppe hårtab, og også selvom det er det mest effektive, så er det ikke nok bare at tage det i et par uger eller få måneder, for at løse alle dine problemer. Som nævnt oven over, så er Finasterid en livslang behandling. Hvis du beslutter dig for at stoppe, vil du miste dit hår igen.

Du bør være klar til at tage behandlingen langsigtet

Hvis du starter med at tage Propecia, vil du se de første resultater efter få måneder. Under det første år, vil du se at dit hår stopper med at falde af og så, fra det andet år, vil du se begyndelsen af genvækst. Der er ingen tvivl om at resultaterne er beviste, men, de er langsigtet, og du skal være til tålmodig. At tage en livslang behandling, kan være svært for visse personer.

Behandlingen er relativt dyr

Da dette er en langvarig behandling, der skal tages sammenhængende i mange år, så udgør brugen af denne behandling en relativt høj pris, for en mand, der ønsker at behandle sin skaldethed. Du må spørge dig selv om omkostningen står i mål med fordelene. Priserne for et års behandling varierer fra cirka 500 to €700 når det købes på et apotek. Det er 3-5 gange så meget som en behandling uden recept, især Minoxidil. Du bør også sammenligne prisen på Propecia, med prisen for en hårtransplantation. Selvom hårtransplantationer er meget dyre (€5000 – €7000), kan det være værd at overveje, hvis du sammenligner med at tage Propecia i over 10 år. Du skal derfor sammenligne de forskellige behandlinger og de forskellige metoder der er til at bekæmpe hårtab, og vælge den, der er mest passende for dig selv. Der er ikke kun én rigtig løsning; alle tilfælde er unikke.

Referencer

Anmeldelser af Propecia Online & i Danmark

Anmeldelser af Propecia Online & i Danmark
9.5

EFFEKTIVITET

9.6 /10

BIVIRKNINGER

9.5 /10

BRUGERVENLIGHED

9.7 /10

PRIS

9.3 /10

Pros

 • Stopper hårtab effektivt
 • Godkendt af Sundhedsstyrelsen for sin dokumenterede effekt
 • De fleste kendte hårtab behandling

Cons

 • Nedsat sexlyst
 • Rejsningsproblemer
 • Ændringer i sædvæske

(23) comments

Add Your Reply