Udskydelse af menstruation

Alle kvinder oplever et tidspunkt hvor de er nødt til at udskyde deres periode

Ægteskab er en af største årsager til at kvinder ønsker at ændre deres periode.

Den mest almindeligt ordinerede – og bedst kendte – receptpligtige behandling, til at udskyde perioder, er Norethisteron. Det gør dig i stand til at udskyde din periode i op til 12 dage.

Målet med denne behandling er at balancere hormonerne, i kvindens krop, for at forhindre perioden i at opstå. Så hvis du skal holde et bryllup, eller ved en anden særlig begivenhed, kan du udskyde ankomsten af din periode i et par dage.

Hvilke metoder findes der for at udskyde en periode?

Der er i dag mange mulige teknikker til rådighed i Danmark og Europa, til at udskyde ankomsten af en menstruation. Nogle er naturlige, andre kræver en pille.

Udskyd din periode med en pille

Nogle gange vil en kvinde måske gerne udskyde hendes periode, fordi hun skal deltage i en speciel begivenhed, såsom en sportsturnering, eller en anden stor begivenhed. De følgende metoder er generelt effektive.

Hvis du tager en kombineret p-pille:

Hvis du tager en kombineret pille, starter du bare på en ny pakke uden at holde de normale 7 dages pause. At tage to pakker p-piller i træk er ikke farligt, så længe det forbliver lejlighedsvist. Du skal bare holde din normale 7 dages pause efter de 2 pakker.

Om end, hvis du tager en “2-fase” eller ”3-fase” pille, hvis pakninger indeholder forskellige doseringer af placebo, og kan kendes ved deres forskellige farver, så tag pillerne, der indeholder hormoner hver dag i din cyklus og spring det, hormon-fri interval over. Du kan også overveje at skifte til en pille med en fast dosis, hvilket vil gøre det nemmere. Hvis du ikke er sikker på hvilken pille, der er blevet udskrevet til dig, eller hvis du har spørgsmål omkring hvilke typer af piller, du kan bruge til at udskyde din periode, så tal med din læge.

Disse metoder gør kvinden i stand til at udskyde deres periode, fordi kvinder, der tager p-piller ikke har en rigtig periode. Ja, det midlertidige ophør fra pillen forårsager en blødning, men dette er en kunstig periode, også kaldet tilbagetrækningsblødning. Den forekommer ikke, hvis du tager én pakke efter den anden.

Hvis du ikke tager en kombineret p-pille:

I så fald, skulle du måske overveje at prøve den form for svangerskabsforebyggelse i fremtiden. Dermed skal du begynde med den kombinerede pille få uger før ferien, for at være sikker på ikke at have din periode under dit ophold.

Hvis du ikke tager den kombinerede pille, så er der et lægemiddel kaldet ”Norethisteron”, der kan ordineres. Det er et progestin brugt i nogle kombinerede piller, og i piller kun med progestin. Det udskyder perioden. For at udskyde din periode med Norethisteron, skal du tage en tablet tre gange om dagen, i 3 dage før din menstruation. Denne behandling bør foretages dagligt, i op til 12 dage, indtil du er klar til at få din periode. Din periode vil komme 2-3 dage efter du stopper behandlingen.

Hvis du ønsker at udskyde din periode, men du ikke ved hvornår den kommer, pga. en ujævn cyklus, så begynd med at tage Norethisteron-tabletter 3 dage før datoen, hvor din periode burde komme, hvis du havde en normal cyklus (28 dage).

Når du tager Norethisteron, så tilfører den kroppen progesteron og vedligeholder det hormonelle niveau, og forårsager dermed en manglende blødning.

Norethisteron er ikke anbefalet til kvinder med en forøget risiko for dyb venetrombose. Hvis du lider af dette, så tal med din læge.

Ydermere, så kan denne medicin skabe bivirkninger, såsom oppustethed, halsbrand, brystsmerter og også en nedsat libido.

Skaber udskydelse af perioden risiko for helbredet?

At tage og købe Norethisteron er ikke farligt for dit helbred, hvis behandlingen er ordineret og autoriseret af en læge. For at vedligeholde et godt helbred, er det anbefalet ikke at bruge behandlingen overdrevent, og kun ved sjældne lejligheder.

Hvordan virker behandlingen?

Hovedingrediensen i dette periode-udskydende lægemiddel er Norethisteron. Denne aktive agent er en progestin som søger at påvirke produktionen af kvindelige hormoner, navnlig, progesteron og østrogen. Disse hormoner ændrer balancen i kroppen.

Hvad er bivirkningerne?

I følge studier, så har størstedelen af kvinder responderet særdeles godt på at tage hormon-baseret behandlinger. Dem, der er følsomme over for hormoner, kan dog opleve visse bivirkninger:

Hvad er bivirkningerne?

Hvad er bivirkningerne?Stigning eller tab i vægten
SøvnighedSvimmelhed

For at begrænse disse bivirkninger, så meget som muligt, er det allervigtigste at tale med din læge først.

Er kvinder beskyttet mod risikoen for at blive gravid?

Kvinder, der bruger orale svangerskabs-forebyggende-midler er beskyttet mod risikoen for at blive gravid. I modsætning til kvinder, der tager Norethisteron i flere dage, de bør bruge en anden svangerskabsforebyggende metode, såsom kondom. Det er vigtigt at huske på, at denne behandling, Norethisteron, er til for at udskyde en periode, og ikke på nogen måde er svangerskabsforebyggende.

Hvordan kan man udskyde en periode uden piller?

Til alle kvinder, der ikke ønsker at tage medicinske behandlinger, for at ændre deres periode, så vær opmærksom på, at det er et par måder, til at gøre det naturligt. Selvom de naturlige, nedenstående, metoder ikke er videnskabeligt beviste, så ser de ud til at bære frugt.

1. Udskyd perioden ved at dyrke sport

For at udskyde din periode uden piller, kan lægen anbefale, at du dyrker mere sport. I følge forskellige beretninger, så er sport hyppigt brugt til at ændre perioden. At forøge dit fysiske niveau, så meget som muligt, gør det muligt for nogle kvinder, at forhindre deres periode i at komme. Advarsel, sæt ikke dit helbred på spil. De mest aktive kvinder vil starte på at spille basketball, svømme eller dyrke Zumba, mens mere rolige kvinder, måske, vælger dans eller rask gang.

For at få effektive resultater, så start venligst mellem 2 og 4 uger før starten på din menstruation.

2. Udskyd perioden med mad

Blandt de mest velkendte og mest anvendte metoder i dag, til naturligt at udskyde ens periode, er, at kontrollere kosten. Læger anbefaler at du undgår at spise krydret mad. Krydret mad, som hvidløg, peber eller ingefær er alt sammen mad, der fremskynder processen af menstruation. Hvis du undgår at spise disse, så vil din periode udskydes, uden du behøver at tage piller.

Nogle gamle husmoderråd anbefaler også, at kvinder undgår at indtage mad, der forøger kropstemperaturen, som papaya, sesam, mango, ananas og dadler. For at følge denne tilgang, så anbefales det at spise linser, og endda, i de mest ekstreme tilfælde, at indtage eddike.

Linser bør indtages i en suppe. For at få et godt resultat, så steg linserne i madlavningsolie i et par minutter, for at blødgøre dem. Derefter brug en blender, for at omdanne dem til pulver. Spis linsesuppen hver dag i en uge.

Kvinder der drikker et glas vand, mixet med 3-4 teskeer eddike, kan også forsinke menstruationen. Det anbefales at foretage denne handling 3 gange om dagen, for at få et godt resultat.

3. Udskyd din periode med stress

Metoden er velkendt til at udskyde perioder. Meget stressede kvinder udskyder ofte deres menstruation. Denne metode er dog ikke anbefalet, da stress kan medføre forskellige indirekte sygdomme.

Advarsel: Alle disse naturlige metoder virker til at udskyde din periode, men vær opmærksom på, at det dog, anbefales at undgå dem så meget som muligt. Det samme gør sig gældende for brug af pillen.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan, du udskyder din periode, så inviterer Pharmassimo dig til at stille ethvert spørgsmål i vores helbredsforum for svangerskabsforebyggelse. I nødstilfælde, så konsulter din læge.

Referencer

Yderligere lægemiddeloplysninger

FrankrigEngland
TysklandSchweizisk
SverigePolen
PortugalFinland

Medical review on januar 15, 2021 by Dr. Tobias Nielsen

32 Kommentarer

Viktoria · maj 1, 2017 kl. 5:07 pm

Jeg tager altid pillen for at udskyde min menstruation og det virker. Jeg ved man ikke bør gøre det for tit og jeg gør det kun engang i mellem, så det er ok.

Elsa · maj 2, 2017 kl. 9:28 pm

God artikel! Til min store irritation har jeg aldrig kunne udskyde min menstruation naturligt. Jeg har ikke prøvet den her pille endnu, men hvorfor ikke? Hvor får jeg den?

Jagna · maj 8, 2017 kl. 9:39 pm

Gå til din læge, som kan ordinere den. Pas på de sider hvor du kan købe den på nettet.

Grete · maj 17, 2017 kl. 9:09 pm

Jeg er enig – jeg har også taget norethisterone for at udskyde min menstruation. Det er ikke den mest naturlige måde, men den der virker bedst.

Raakel · juni 27, 2017 kl. 8:12 pm

Tak for artiklen. Jeg har fortalt mine venner om den – vi kendte ikke til nogen naturlig måde at udskyde sin menstruation, kun med pillen. Vi vil prøve det.

Danielle · august 7, 2017 kl. 9:04 pm

Jeg skal giftes om 5 uger og hvis jeg har regnet rigtig får jeg min menstruation midt i den dato. Det kan ikke være rigtigt – Det er for sent at ændre datoen så jeg vil virkelig gerne udskyde min menstruation. Anbefaler i den naturlige metode eller norethisterone? Tak.

Majken · august 9, 2017 kl. 9:19 pm

Hej Danielle, du kan vælge at tage norethisterone. Pillen er udviklet til det formål og virker uden tvivl. Jeg tog den af samme årsag for et par måneder siden, og det virkede. Jeg fik ingen bivirkninger. Min læge ordinerede det til den tid hvor det er bedste at udskyde din menstruation. Jeg vidste ikke det var muligt at stoppe din menstruation naturligt.

Octavia · august 16, 2017 kl. 8:59 pm

Hej, jeg var hos gynækolog i den her uge, og hun fortalte mig at hvis jeg ville udskyde min menstruation med et par dage skal jeg bare fortsætte med min normale p-pille. Hvis man ikke tager en pause efter 21 dage får man ikke sin menstruation. Men vær forsigtig, da det ikke er den bedste måde at udskyde sin menstruation på – man bør ikke gøre det hver måned, men det virker.

Clara · august 17, 2017 kl. 9:18 pm

Hej piger, citronsaft virker også til at udskyde menstruation naturligt. Det er altid bedre end piller eller anden behandling.

    Lærke · juni 29, 2020 kl. 5:54 am

    Hvornår drikker man så citronsaften dagen før forventet menstruation?

Imma · august 18, 2017 kl. 9:31 pm

Ja, det virker. Jeg drak det i mere end en uge og jeg udskød min menstruation med 3 dage. Så man behøver ikke altid at tage en pille eller anden medicin.

Ona · september 3, 2017 kl. 8:07 pm

Jeg mener citronsaft virker lige så godt til at udskyde din menstruation. Det er naturiigt og der er ingen grund til at tage en pille eller anden medicin. Jeg leder efter en måde at udskyde min menstruation i forbindelse med et stort familie arrangement, og en af mine venner fortalte mig om det. Har i prøvet det?

Ane · september 13, 2017 kl. 8:46 pm

Ja, jeg kan bekræfte at det virker. Det er ikke så præcist, men hvis du drikker meget hver dag i en uge, tager det længere tid inden din menstruation kommer

    Malene Linares · august 24, 2022 kl. 4:35 pm

    Hvornår drikker man citronsaft ? Ugen før menstruation eller samme uge som den forventes?

    Er det noget køber færdigt eller skal man selv presse citronerne ?

Lene · september 14, 2017 kl. 8:01 pm

Hej piger, jeg kan heller ikke lide at tage en pille for at udskyde min menstruation. Jeg foretrækker den naturlige måde, men problemet er jeg skal giftes om en måned og den kommer lige der. Jeg har undersøgt det og der er massere naturlige metoder, men jeg kan ikke risikere de ikke virker. Jeg har også hørt om norethisterone – i teorien er det udviklet til det og virker uanset hvad. Det skal naturligvis ikke misbruges, men jeg har virkelig brug for at udskyde min menstruation til efter brylluppet. Hvad mener i? Har i prøvet det?

Earlene · september 19, 2017 kl. 8:44 pm

Jeg tænker, hvis jeg fortsætter med p-pillen, om det påvirker min menstruations cyklus, og om det ændrer noget?

Ibbie · september 21, 2017 kl. 8:29 pm

Hej Earlene, Jeg fortsatte med min p-pille for at udskyde min menstruation for et par måneder siden – det virker. Den eneste forskel er du ikke skal tage en pause i din cyklus. Du stopper ikke med pillen, så du får ikke menstruation, det er det eneste. Så snart pakken er færdig starter du på en ny.

Malie · september 25, 2017 kl. 9:05 pm

Hej piger, jeg har virkelig brug for at udskyde min menstruation, men jeg er kun på dag 2 i min cyklus. Skal jeg tage citron eller bare eddike? Hvis citron, hvor mange gange om dagen? Med eller uden sukker? Svar venligst.

Agnete · september 27, 2017 kl. 8:58 pm

Jeg prøvede med eddike og det er ulækkert – håber det virker!

Else · oktober 10, 2017 kl. 7:41 pm

Hej – så hvad er løsningen? Hvad er den bedste naturlige måde? Det haster, tak. Min menstruation er startet og jeg skal have den stoppet mellem torsdag og lørdag.

Alberte · oktober 18, 2017 kl. 8:48 pm

Så hvad er den bedste måde? Tak – jeg har min menstruation og skal have den stoppet mellem torsdag og lørdag. Jeg bruger spiral.

Dorete · november 7, 2017 kl. 10:03 pm

Du kan prøve med naturlige metoder men personligt tror jeg ikke de virker. Du bør tage norethisterone. Det er ikke ideelt men det er kun en enkelt gang – det ødelægger ikke noget. Det vigtigste er du ikke misbruger det.

Agnete · november 23, 2017 kl. 10:09 pm

Jeg tog også norethisterone, da jeg havde brug for det. Jeg tog det fordi min læge og apoteker anbefalede det til mig. Det virkede og det lykkedes at udskyde min menstruation med lige under en uge.

Agneta · december 4, 2017 kl. 9:28 pm

For en måned siden skulle jeg udskyde min menstruation til et personligt arrangement og jeg vidste ikke hvordan jeg skulle gøre det. Jeg talte med andre om det og alle havde deres egen ide, men det er svært at sige om den ene metode er mere effektiv end den anden! Jeg talte med min læge om det og han fortalte om naturlige metoder til at udskyde min menstruation – han var ikke imod dem men han sagde det var bedre at tage norethisterone, hvilket jeg gjorde. Det gjorde præcist som jeg ønskede – det lykkedes at stoppe min menstruation i 4 dage.

Majken · december 22, 2017 kl. 12:20 pm

Pillen virker ret godt hvis du vil forsinke din menstruation i et par dage. De siger på apoteket at den er ret stærk men effektiv. At fortsætte med p-pillen virker også – jeg har prøvet begge dele.

Freja · december 28, 2017 kl. 8:29 pm

Hej, jeg forsår ikke hvordan jeg kan stoppe min menstruation med mine p-piller da pakken skifter farve for de piller du tager under din menstruation. Kan i forklare?

Ane · januar 4, 2018 kl. 10:09 pm

At udskyde menstruationen med sport, mad eller stress er meget risikablet. Ikke at det er farligt som sådan men at det måske ikke virker. Hvis skulle giftes ville vælge andre metoder til at udskyde min menstruation. At fortsætte med p-pillen eller tage norethisterone virker til at være de mest effektive metoder.

Agnete · januar 8, 2018 kl. 10:34 pm

Jeg spurgte min gynækolog, da jeg også vil udskyde min menstruation men han syntes jeg skulle undgå norethisterone selvom det virker og ikke har mange bivirkninger. En kvindes krop er ikke skabt til det. Det er fuldstændig unaturligt og du kan risikere at ændre din cyklus hvis du tager det for længe.

Yaffa · januar 10, 2018 kl. 10:15 pm

Når du kan, bør du forsøge at udskyde din menstruation naturligt. Jeg tror virkelig på naturlig medicin – piller er ikke altid godt for dig,

Klara · januar 30, 2018 kl. 10:08 pm

Hej, jeg er 19 og jeg skal på ferie om en uge. Min menstruation varer i 9/10 dage og jeg har aldrig brugt tampon bortset fra en gang, og jeg bryder mig ikke om det. Jeg dyrker en masse sport men jeg starter som regel på min menstruation på den samme dag hver 28 dage – har i nogle råd?

Jane · januar 31, 2018 kl. 10:12 pm

Jeg vil udskyde min menstruation til en svømmekonkurrence om 10 dage – min menstruation kommer præcist til den tid. Jeg har også træning før og jeg har brug for at være 100% klar – Jeg vil helst undgå at skulle tænke på det- Jeg ved at hvis jeg udskyder min menstruation naturligt, er det ikke sikkert det virker. Jeg vil prøve med norethisterone til at udskyde min menstruation men kan i bekræfte at det virker? Tak.

Emilia · februar 7, 2018 kl. 10:16 pm

Hej, jeg kan bekræfte det hvis du virkelig ønsker at udskyde din menstruation, jeg kan ikke anbefale naturlige metoder såsom eddike eller krydret mad. Du bør bare tage norethisterone i stedet for. Du kan udskyde din menstruation i 12 dage hvilket er virkelig længe – Du vil helt sikkert have tid til din træning og din konkurrence. Du skal blot tage pillen hver dag, det er det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *