Udskydelse af menstruation

Udskydelse af menstruationAlle kvinder oplever et tidspunkt hvor de er nødt til at udskyde deres periode

Ægteskab er en af største årsager til at kvinder ønsker at ændre deres periode.

Den mest almindeligt ordinerede – og bedst kendte – receptpligtige behandling, til at udskyde perioder, er Norethisteron. Det gør dig i stand til at udskyde din periode i op til 12 dage.

Målet med denne behandling er at balancere hormonerne, i kvindens krop, for at forhindre perioden i at opstå. Så hvis du skal holde et bryllup, eller ved en anden særlig begivenhed, kan du udskyde ankomsten af din periode i et par dage.

Hvilke metoder findes der for at udskyde en periode?

Der er i dag mange mulige teknikker til rådighed i Danmark og Europa, til at udskyde ankomsten af en menstruation. Nogle er naturlige, andre kræver en pille.

Udskyd din periode med en pille

Nogle gange vil en kvinde måske gerne udskyde hendes periode, fordi hun skal deltage i en speciel begivenhed, såsom en sportsturnering, eller en anden stor begivenhed. De følgende metoder er generelt effektive.

Hvis du tager en kombineret p-pille:

Hvis du tager en kombineret pille, starter du bare på en ny pakke uden at holde de normale 7 dages pause. At tage to pakker p-piller i træk er ikke farligt, så længe det forbliver lejlighedsvist. Du skal bare holde din normale 7 dages pause efter de 2 pakker.

Om end, hvis du tager en “2-fase” eller ”3-fase” pille, hvis pakninger indeholder forskellige doseringer af placebo, og kan kendes ved deres forskellige farver, så tag pillerne, der indeholder hormoner hver dag i din cyklus og spring det, hormon-fri interval over. Du kan også overveje at skifte til en pille med en fast dosis, hvilket vil gøre det nemmere. Hvis du ikke er sikker på hvilken pille, der er blevet udskrevet til dig, eller hvis du har spørgsmål omkring hvilke typer af piller, du kan bruge til at udskyde din periode, så tal med din læge.

Disse metoder gør kvinden i stand til at udskyde deres periode, fordi kvinder, der tager p-piller ikke har en rigtig periode. Ja, det midlertidige ophør fra pillen forårsager en blødning, men dette er en kunstig periode, også kaldet tilbagetrækningsblødning. Den forekommer ikke, hvis du tager én pakke efter den anden.

Hvis du ikke tager en kombineret p-pille:

I så fald, skulle du måske overveje at prøve den form for svangerskabsforebyggelse i fremtiden. Dermed skal du begynde med den kombinerede pille få uger før ferien, for at være sikker på ikke at have din periode under dit ophold.

Hvis du ikke tager den kombinerede pille, så er der et lægemiddel kaldet ”Norethisteron”, der kan ordineres. Det er et progestin brugt i nogle kombinerede piller, og i piller kun med progestin. Det udskyder perioden. For at udskyde din periode med Norethisteron, skal du tage en tablet tre gange om dagen, i 3 dage før din menstruation. Denne behandling bør foretages dagligt, i op til 12 dage, indtil du er klar til at få din periode. Din periode vil komme 2-3 dage efter du stopper behandlingen.

Hvis du ønsker at udskyde din periode, men du ikke ved hvornår den kommer, pga. en ujævn cyklus, så begynd med at tage Norethisteron-tabletter 3 dage før datoen, hvor din periode burde komme, hvis du havde en normal cyklus (28 dage).

Når du tager Norethisteron, så tilfører den kroppen progesteron og vedligeholder det hormonelle niveau, og forårsager dermed en manglende blødning.

Norethisteron er ikke anbefalet til kvinder med en forøget risiko for dyb venetrombose. Hvis du lider af dette, så tal med din læge.

Ydermere, så kan denne medicin skabe bivirkninger, såsom oppustethed, halsbrand, brystsmerter og også en nedsat libido.

Skaber udskydelse af perioden risiko for helbredet?

At tage og købe Norethisteron er ikke farligt for dit helbred, hvis behandlingen er ordineret og autoriseret af en læge. For at vedligeholde et godt helbred, er det anbefalet ikke at bruge behandlingen overdrevent, og kun ved sjældne lejligheder.

Hvordan virker behandlingen?

Hovedingrediensen i dette periode-udskydende lægemiddel er Norethisteron. Denne aktive agent er en progestin som søger at påvirke produktionen af kvindelige hormoner, navnlig, progesteron og østrogen. Disse hormoner ændrer balancen i kroppen.

Hvad er bivirkningerne?

I følge studier, så har størstedelen af kvinder responderet særdeles godt på at tage hormon-baseret behandlinger. Dem, der er følsomme over for hormoner, kan dog opleve visse bivirkninger:

Hvad er bivirkningerne?
Hvad er bivirkningerne?Stigning eller tab i vægten
SøvnighedSvimmelhed

 

For at begrænse disse bivirkninger, så meget som muligt, er det allervigtigste at tale med din læge først.

Er kvinder beskyttet mod risikoen for at blive gravid?

Kvinder, der bruger orale svangerskabs-forebyggende-midler er beskyttet mod risikoen for at blive gravid. I modsætning til kvinder, der tager Norethisteron i flere dage, de bør bruge en anden svangerskabsforebyggende metode, såsom kondom. Det er vigtigt at huske på, at denne behandling, Norethisteron, er til for at udskyde en periode, og ikke på nogen måde er svangerskabsforebyggende.

Hvordan kan man udskyde en periode uden piller?

Til alle kvinder, der ikke ønsker at tage medicinske behandlinger, for at ændre deres periode, så vær opmærksom på, at det er et par måder, til at gøre det naturligt. Selvom de naturlige, nedenstående, metoder ikke er videnskabeligt beviste, så ser de ud til at bære frugt.

1. Udskyd perioden ved at dyrke sport

For at udskyde din periode uden piller, kan lægen anbefale, at du dyrker mere sport. I følge forskellige beretninger, så er sport hyppigt brugt til at ændre perioden. At forøge dit fysiske niveau, så meget som muligt, gør det muligt for nogle kvinder, at forhindre deres periode i at komme. Advarsel, sæt ikke dit helbred på spil. De mest aktive kvinder vil starte på at spille basketball, svømme eller dyrke Zumba, mens mere rolige kvinder, måske, vælger dans eller rask gang.

For at få effektive resultater, så start venligst mellem 2 og 4 uger før starten på din menstruation.

2. Udskyd perioden med mad

Blandt de mest velkendte og mest anvendte metoder i dag, til naturligt at udskyde ens periode, er, at kontrollere kosten. Læger anbefaler at du undgår at spise krydret mad. Krydret mad, som hvidløg, peber eller ingefær er alt sammen mad, der fremskynder processen af menstruation. Hvis du undgår at spise disse, så vil din periode udskydes, uden du behøver at tage piller.

Nogle gamle husmoderråd anbefaler også, at kvinder undgår at indtage mad, der forøger kropstemperaturen, som papaya, sesam, mango, ananas og dadler. For at følge denne tilgang, så anbefales det at spise linser, og endda, i de mest ekstreme tilfælde, at indtage eddike.

Linser bør indtages i en suppe. For at få et godt resultat, så steg linserne i madlavningsolie i et par minutter, for at blødgøre dem. Derefter brug en blender, for at omdanne dem til pulver. Spis linsesuppen hver dag i en uge.

Kvinder der drikker et glas vand, mixet med 3-4 teskeer eddike, kan også forsinke menstruationen. Det anbefales at foretage denne handling 3 gange om dagen, for at få et godt resultat.

3. Udskyd din periode med stress

Metoden er velkendt til at udskyde perioder. Meget stressede kvinder udskyder ofte deres menstruation. Denne metode er dog ikke anbefalet, da stress kan medføre forskellige indirekte sygdomme.

Advarsel: Alle disse naturlige metoder virker til at udskyde din periode, men vær opmærksom på, at det dog, anbefales at undgå dem så meget som muligt. Det samme gør sig gældende for brug af pillen.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan, du udskyder din periode, så inviterer Pharmassimo dig til at stille ethvert spørgsmål i vores helbredsforum for svangerskabsforebyggelse. I nødstilfælde, så konsulter din læge.

Referencer

(30) comments

Add Your Reply