yasmin

Yasmin er en kombinations præventions pille. Produceret af Bayer, til graviditets forebyggelse.

Det er en pille som bliver mere og mere populær på grund af dens forskellige virkninger. Så, ud over at være anset som en meget effektiv præventions pille, er den også virkelig effektiv mod acne. Derudover, har den andre egenskaber, såsom at bekæmpe forhøjet blodtryk, væskeophobning og vægtøgning.

Præsentation og effektivitet af denne pille

Den er dannet af to hormoner, østrogen, ethinyløstradiol, og progestin, drospirenone, af den sidste generation. Dens dosering er 0.03 mg af østrogen mod 3 mg af progestin, så det er en meget lav-dosis pille.

Grundet dens progestin, er Yasmin en 4. generations pille. Drospirenone har det kendetegn at være meget tæt på det naturlige progestin hormon og reducerer effekten af væske ophobning, som nogle piller kan fremkalde, i processen til at respektere den normale hormon balance.

Yasmin, en doseret mini pille, fåes i pakninger med 21 piller og er monofasisk. Med andre ord, indeholder alle tabletterne den samme mængde progestin og østrogen. Yasmins primære virkning er indvirkningen på æggeløsning, som den stopper, og Yasmin gør at livmoderslimhinden ikke er modtagelig for befrugtning. Hormonerne neutraliserer således virkningen af hypofyse-æggestok fasen.

Er det en effektiv præventions pille?

Dens Pearl Index er rigtig godt. Som påmindelse, registrerer det antallet af graviditeter per 100 kvinder det første år med brugen af pillen, med afvigelser taget i betragtning.

For det første, resultatet under i perfekte omstændigheder, mod virkeligheden, er høj (0.09 mod 0.57). På den anden side, hvis vi sammenligner disse resultater, kan man se at forskellen stadig er lille. ‘Sikkerheds indexet er relativt højt sammenlignet med andre piller.

Hvem er det til? Fordelene ved Yasmin

Den kombineret orale præventions pille, Yasmin, er en pille der indeholder progestin, drospirenone, som på naturlig vis øger urin produktionen. Det giver tre fordele.

Imod væske ophobning

Det første er at progestin, på grund af dets diuretiske virkning, modvirker væske og salt ophobning som kan forårsages af andre typer af progestin (inklusiv ældre generationer). Væske ophobning er når kroppen opbevarer for meget væske, og danner ødemer hvis vi udskiller mindre end vi absorberer. Denne ophobning bliver opbevaret i vævet og giver ødemer.

Dette går ofte hånd i hånd med salt ophobning, da salt binder vand. Det skyldes også øget absorption af salt i nyrerne. De kombineres og bliver til fedt, og kan være skyld i vægtøgning, ligesom følelsen af tunge ben, oppustethed og ømme bryster. Med det her hormon, er udskillelse via urinen vigtig, og det forebygger ophobningen, da nyrernes aktivitet er forøget.

Imod hypertension – højt blodtryk

Den næste fordel er, ved at fremme urin produktionen med dets diuretiske virkning, påvirker Yasmin også blodtrykket (ved at hjælpe med at reducere mængden af blod som hjertet skal pumpe) og hjerte fejl (da mængden af blod filtreret af nyrerne er forøget, og grundet den øget volume er vand og salt reduceret). Det kan være en fordel for kvinder der ønsker en anti-mineralocorticoid virkning, som dem der oplever hævet mave, ankler og ben op til menstruationen.

Imod acne, bumser og vægtøgning

Andre fordele ved denne kombineret hormonelle orale prævention, Yasmin, er at dens progestin har en lav androgen virkning, og derfor virker Yasmin pillen også som et kraftfuld anti-acne middel. Kvinder med acne eller høj androgen hormonel aktivitet (for meget kropsbehåring, talgkirtel sekretion som giver acne og bumser) vil  befinde sig godt med Yasmin da de vil opleve god virkning som præventions middel, men det har også æstetiske fordele.

En anden fordel ved Yasmins androgene effekt er at den har en glimrende virkning mod vægtøgning. Modsat andre p-piller med en anderledes sammensætning (som ofte giver vægtøgning da de øger din appetit), så giver progestin hormonet i Yasmin mulighed for vægttab!

Udover den diuretiske, og anti anti-androgens egenskaber, som er relateret til dens progestin, reducerer Yasmin smerter i forbindelse med menstruation, dysmenoré, signifikant.

Endelig har denne hormonelle præventions metode en meget lav dosis af østrogen, så den har ingen indflydelse på metabolske eller endokrine lidelser.

Hvordan bruger man Yasmin

Yasmin pillen kommer i en pakning med 21 piller. Den er monofasisk. Pillen tages hver dag på samme tid i 21 dage i træk. Da pillerne har det samme indhold og sammensætning, bør man følge rækkefølgen vist på pakningen igennem cyklusen, så man er sikker på at alle pillerne er blevet taget.

Man kan, for eksempel, have glemt at tage den, og dermed tage den to gange (dette har dog ikke nogen indflydelse på dit helbred eller virkningen), eller værre, helt glemmer at tage den og fortsætter som var du beskyttet, mens du udsætter dig selv for risici.

Husk at hvis du ved du har glemt en pille, så tillader det her dig i det mindste at minimere dine risici, ved at følge disse skridt (information nedenfor).

Hvilke doser kan Yasmin fåes i?

Efter at have taget pillen kontinuerligt for 21 dage (hvilket betyder at tømme pakningen), skal du stoppe med at tage den i maksimum 7 dage. Du vil så opleve ophørs blødning (som menstruation).

Efter 7 dage (altså den 8. dag): skal du starte med at tage pillen igen, ved at starte med en ny pakke, da selvom du er beskyttet mod graviditet i pausen på 7 dage, er du ikke beskyttet fra dag 8. Måske fortsætter din blødning ud over de 7 dage, men du skal stadig starte med den næste pakning, som du plejer, dagen efter pausen.

Vi kalder det ophørs blødning fordi det som sådan ikke er din menstruation, men en falsk menstruation. Rent faktisk er der ingen menstruation fordi æggeløsningen er stoppet og hypofyse-æggestok aksen er gjort inaktiv.

At tage Yasmin, involverer derfor et 21/7 skema, med start af ophørs blødning i løbet af de 7 dage hvor pillen ikke tages.

Du ønsker måske at forsinke din blødning, ved ikke at holde pause, og køre to perioder sammen.

Der bliver så 42 dage i træk hvor præventionen tages, hvorefter du kan gentoptage den normale cyklus med 7 dages pause. Her får du din ophørs blødning. Omvendt, kan du forudse dens start i den næste cyklus ved at observere den kortere periode; Altså, ved at tage pillen fra den nye pakning tidligere. Den næste blødning kommer så det samme antal dage tidligere som det antal af dage du startede tidligere.

Ved at forskyde din blødning, kan du opleve plet blødning eller reel blødning, specielt hvis du forkorter pausen mellem pakningerne.

Hvad hvis jeg vil skifte min nuværende p-pille til Yasmin?

Yasmin kan erstatte alle andre præventions former, eller være den første præventionsform. Det er nødvendigt at din læge udfylder et spørgeskema efterfulgt af en helbredsundersøgelse til at forstå din baggrund og eliminere risiko faktorer.

Du kan skifte fra en kombinations pille fra 2. eller 3, generation til Yasmin, ved at tage den første pille dagen efter du stopper med den tidligere pille.

På den måde, får du ikke en uge uden pille. Hvis du ønsker en uges pause, kan du tage Yasmin, ikke senere end dag 8 efter den sædvanlige 7 dages pause.

Med andre ord, på samme vis som hvis du startede på en ny pakning og tage den første pille efter den tidligere pille, men denne gang tager du Yasmin. Dette gælder hvis din pille var en 21-dages pakning. Hvis din pille var 28 dage, med 7 placebo piller, tager du Yasmin efter den sidste pille i din gamle pakning.

Hvis din præventions form er en p-ring eller p-plaster: Tag den første Yasmin pille den dag du fjerner den anden prævention. Du har ikke mere end 7 dage, om det så er dagen du planlægger at indføre p-ringen eller sætte dit p-plaster på, til at tage den første nye pille.

Du kan også vælge kun at tage progesteron prævention og kombinere den med Yasmin. Uanset hvilken metode du vælger, skal du blot tilføje et andet ikke-hormon barriere middel i 7 dage.

Hvis du tager en pille kun med progesteron: Så kan du foretage ændringen når som helst i din cyklus.

Hvis du har en hormon spiral eller implantat: Sker skiftet den dag du fjerner spiralen eller implantatet.

Hvis du får progestin injektioner hvert kvartal: skifter du den dag du skulle have haft din injektion.

Hvis Yasmin er din første præventions metode: tager du den på den første dag i din menstruation. I det her tilfælde er den ordineret som det første forsøg, og det er muligt at 2. generations piller ikke er egnet til dig, eller der er kontraindikationer. Det te er muligt og begrundet, så vær sikker på at din læge giver dig en forklaring, ligesom  på test resultaterne der er foretaget.

Hvis du har har haft spontan abort inden for det første trimester: er der ingen særlige hensyn at tage når du bruger eller genoptager Yasmin. Men, hvis din abort eller fødsel skete i andet trimester, skal du vente en cyklus af 21 eller 28 dage før du tager eller genoptager Yasmin. Dette gør det nødvendigt at anvende en anden, ikke-hormonel præventionsform.

Du kan også vente i mere end 28 dage, og må i den situation, fortsætte med en anden, ikke-hormonel præventionsform, indtil du starter med Yasmin, og derefter stadig fortsætte med den i yderligere 7 dage.

Glemt din Yasmin pille

Idag er lavet applikationer for at undgå du glemmer din pille!

At glemme din pille sporadisk kan ske, specielt i starten, og der er massere af grunde og muligheder til. Dette kan løses med vaner, såsom at have et ritual, eller en simpel alarm i telefonen.

Vær særlig forsigtig på visse tidspunkter, specielt efter pausen mellem to pakninger og når du tager den nye pakning igen, hvilket statistisk set er det de mest almindelige tidspunkter for glemsomhed, og er når du biologisk set har størst risiko for at blive gravid.

At glemme pillen, er risikabelt og du bliver nød til at tilegne dig en passende rutine til at minimere konsekvenserne.

Først, så er er nogle pricipper der skal tages hensyn til for at være klar til eventualiteterne.

For at være effektiv, virker den kombineret pille på æggeløsning og livmoder slimhinden, hvilke er kontrolleret af hypothalamus, som er i den nedre del af hjernen. Så pillen, som kontrollerer den hormonelle cyklus virker ikke med tilbagevirkende kraft, men igennem hypothalamus-hypofyse-ovarie systemet. Det fungerer sådan at hjernen fortsætter med dens neuro hormon sekretion for at starte en menstruations cyklus. Dette indebærer to ting:

Stop aldrig med pillen i mere end 7 dage, specielt i pausen hvor din blødning starter.

Brug altid et ikke-hormonelt præventions middel i 7 dage, hvis du har glemt pillen i mere end 12 timer. Kondom er en god mulighed.

Herefter afhænger din handling først og fremmest af hvor lang tid efter, du har glemt at tage en pille, og dernæst hvilken uge det er i.

Husker du det efter mindre end 12 timer: tag den glemte pille så snart du kommer i tanke om det, som du plejer, og fortsæt med at tage en pille til sædvanlig tid. Spring ikke piller over. Hvis du husker den inden for 12 timer er du stadig beskyttet mod graviditet. Men, det forholder sig anderledes hvis der går mere end 12 timer, herefter er den præventive virkning forringet.

Forsinkelser på mere end12 timer: Find først ud af hvor du er i din cyklus.

Hvis det er i uge 1: Tag pillen så snart du kommer i tanke om det, og på samme måde som tidligere, fortsæt med at tage dine piller normalt. På denne måde, kan det være at du tager to piller på samme tid, men det gør ikke noget. Du skal også bruge en anden ikke-hormonel præventionsform, såsom kondom, og bruge det i 7 dage da pillen ikke sikrer optimal virkning i denne periode, grundet den korte tid siden sidste pause, som fandt sted ugen før.

I uge 2: Hvis der kun er glemt en pille, gælder de samme regler som for uge 1. Du tager pillen så snart du kommer i tanke om det, og den følgende på samme tidspunkt som tidligere. (med muligheden for at du tager to piller inden for meget kort tid). MEn, siden du er indenfor en uge, efter at have taget pillen kontinuerligt for 7 dage, er det ikke nødvendigt at bruge en ekstra præventions form. Det gælder naturligvis kun hvis du kun har glemt EN pille i den her periode. Hvis du glemmer mere end en pille, skal du også bruge kondom som beskyttelse mod graviditet.

Hvis du er i uge 3 af din menstruations cyklus, og du har glem en pille i perioden, kan du vælge en af to muligheder uden at skulle anvende ekstra prævention:

Du kan vælge at tage den glemte pille og den næste på den sædvanlige tid og fortsætte med at tage pillen indtil pakningen er slut. Når pakningen er færdig, bør du, istedet for at holde pause, gå direkte videre med den næste pakning.

I den situation, sprænger du en pause over, og får ingen blødning. Dog, kan du opleve plet blødning eller reel blødning, uden du behøver at bekymre dig.

Omvendt, foretrækker du måske at udløse din blødning med det samme, dermed være sagt, du tager ikke den glemte pille eller den næste. Du vil derfor have en pause på 7 dage som vanligt, men tidligere, inden du starter med en ny pakning.

Hvis den glemte pille ikke er den eneste der er blevet glemt: så skal du vælge den første mulighed med at fortsætte med en ny pakning uden pause, og det er essentielt af du bruger kondom i 7 dage.

Bemærk, at hvis du ikke observerer nogen blødning (hvilket normalt er tilfældet), kan det være et tegn på at du er gravid. Det skal du finde ud af så hurtigt som muligt ved at tage en graviditets test med det samme.

Sidst, bortset fra forglemmelserne, er der andre situationer der kan sætte dig i risiko, specielt hvis du er syg og har tarm og/eller mave problemer. I det tilfælde kan du udskille p-pillen via opkastning eller diarre, specielt hvis den forekommer indenfor 3 timer efter at have taget pillen, hvor den endnu ikke er opløst eller absorberet fuldt ud.

Hvis det sker for dig, gælder den samme regel som hvis du glemmer en pille.

Bivirkninger i forbindelse med Yasmin

Yasmin er en pille med et progestin klima, grundet dens højere dosis af progestin. Men, progestin hormoner i 4. generations kombinations piller er anset for at have en lavere aktivitet, end dem fra tidligere generationer og har anti-androgene egenskaber.

Derfor, er Yasmin en mini dosis præventionsform som har en svagere virkende progestin hormon, hvilket betyder at den ikke balancerer med virkningen af østrogen: det er dog østrogen der driver det.

Så, til trods for progestin klimaet, er den ikke nødvendigvis tolereret så godt hos kvinder med en østrogen profil, eller af dem som lider af smertefulde og kraftige menstruationer eller ømme bryster op til menstruationen. Dette kan ledsages af hovedpine og kvalme. Hvis problemerne ikke ophører, skal du kontakte din læge.

Ligeledes, kan det tage noget tid (3 måneder) før plet blødning eller blødning forsvinder.

En anden bivirkning kan være infektioner i kønsorganerne, såsom svamp, som kan skyldes Yasmin, da den kan forstyrre vaginal floraen. Det er almindeligt hos kvinder, og sædvanligvis hurtigt at behandle, så der er ingen grund til bekymring hvis du udvikler en svampe infektion.

Vær opmærksom på det velkendte indholdsstof i Yasmin: Nemlig laktose. Den har et højt laktose indhold på 46 mg, hvilket er signifikant for kvinder som har galaktose eller laktose intolerans, eller som ikke absorberer galaktose, laktose og glukose ordentligt (malabsorption syndrom)

Kontraindikationer og risici

4th generation af piller er under øget kontrol og opmærksomhed, i forhold til risiko for blodpropper. Hvis din læge ordinerer Yasmin efter at du har fået en helbreds undersøgelse (spænding, blodtryk, gennemgået sygehistorie og risiko faktorer), behøver du ikke at være bekymret.

heavy-yasmin-pill

En konsultation ved din læge er uundværlig, til at sikre at din helbreds status, og journal er opdateret, og om Yasmin stadig er egnet for dig. Derudover, hvis du allerede har taget Yasmin i mere end et år uden at bemærke nogle bivirkninger eller nye symptomer – med andre ord, det passer dig godt og er risikofrit for dig, så er der ingen grund til bekymring eller grund til at stoppe med dem.

Men, hvis du har bemærket nogle af symptomerne nedenfor, har familiær eller arvelig historik for dem, eller hvis du allerede har udviklet sygdomme som nedenfor, og til sidst hvis din opførsel/vaner er i fare, så stop med at tage Yasmin og søg læge.

Risikoen for arterielle og venøse blodpropper er er de mest alvorlige bivirkninger, men også de mest sjældne, og er relateret til brugen af prævention generelt.

I forhold til venøse blodpropper, kan det være udvikling af flebitis (formering af en blodprop) eller lunge emboli (blokering af årerne i lungerne med en blodprop). Hvis du har en forhistorie, er du i risiko.

Andre faktorer kan også inkludere dig i kategorien for dem i risiko. For eksempel, er du i risiko hvis du bruger blodfortyndende medicin. Tilstedeværelse af antistoffer (anti-fosfolipid, aktiveret protein C resistens, protein C eller S mangel) udsætter dig også at udvikle venøse blodpropper.

Risikoen for aterielle blodpropper, bør også overvejes, hvilke kan udvikle sig til infarkt og slagtilfælde. Hvis du har en historik eller allerede har udviklet hjerte kar sygdom, haft et slagtilfælde, så skal du ikke bruge Yasmin.

For eksempel, hvis du lider af hyppig hovedpine med fokale neurologiske tegn, er du i potentiel risiko, og selv om du er bevidst om de aktuelle prædispositioner.

Det er vigtigt at du ikke får paranoia, men blot er opmærksom på hvordan du eleminerer risiko faktorerne!

Sidst, skal du også tage følgende faktorer i betragtning, siden de øger sandsynligheden for at udvikle blodpropper: forlænget immobilisation, rygning – specielt hvis du er over 35 – sygdomme såsom diabetes resulterer i vaskulære lidelser (læsioner), højt blodtryk, hyperhomocysteinæmi (høje niveauer af denne amino syre i blodplasmaet), højt kolesterol (specielt i forhold til hypertriglyceridæmi og deys lipoproteinæmi ).

Yasmin er ikke skyld i disse uheld, men dine lidelser giver dem en grobund. At tage denne pille øger dine risici for at udvikle disse lidelser og sygdomme hvis der allerede er en mulighed for du at du kan udvikle dem. Det er derfor nyttigt at kende alle risici på forhånd.

Sluttelig, vi anbefaler derfor, at du undgår at bruge en kombineret hormon præventions form, hvis du har andre medicinske lidelser, historik eller stor sandsynlighed for at udvikle hormon relateret kræft (i kønsdelene eller bryster), eller alvorlig lever sygdom (lever sygdom) og nyresvigt.

Hvordan køber jeg Yasmin Online & i Danmark?

Det tager måske noget tid inden du finder den pille der passer til dig, og der giver  de færreste bivirkninger. Den mere traditionelle måde at købe denne pille på er at lave en aftale hos en gynækolog. Hvis dit helbred tillader det, ordinerer lægen pillen efter at have lavet en helbreds undersøgelse og kontrolleret din medicinske historik. Når du har din recept, kan du tage på apoteket og købe Yasmin.

Køb Yasmin i apoteket – i Danmark

De fleste kvinder kender til problemet med at få aftalt en tid hos gynækologen, det kan vise sig at være problematisk, hvis ikke umulig. Istedet for at vente 3 måneder få din længe ventet aftale, er det nu muligt at købe Yasmin på internettet. For et par år siden åbnede der en klinik på internettet, som tilbyder at lave helbreds undersøgelser direkte på internettet. Den bliver derefter verificeret af et hold af læger. Hvis de alle er enige, modtager du en recept og er klar til at købe pillen på internettet.

Køb Yasmin Online i Danmark

Selvom denne mulighed er meget attraktiv for patienter, bør du vide at købe p-piller – og hvilke som helst andre receptpligtig medicin- på internettet, er ikke tilladt i alle lande.

Lovene omkring køb af receptpligtig medicin på internettet varierer mellem medlemslandende i EU. For at være sikker på at du køber din p-pille på en lovlig hjemmeside, så tjek med sundhedsmyndighederne i dit land.

Hvad koster Yasmin Online & i Danmark?

Som alle p-piller, uanset om de behandler acne eller ej, er Yasmin kun til rådighed med en recept. Farmaceuter har dog tilladelse til at sætte prisen på pillen. Baseret på deres omkostninger og margin, kan de beslutte at øge eller sænke prisen. Vær opmærksom på at p-piller ikke refunderes af sygesikringen.

Yasmin P-piller – På et apotek – i Danmark

På apoteker, varierer prisen for en måned fra 74.00 kr. til 334.00 kr. og den gennesnitlige pris er 215.00 kr. Det er derefter nødvendigt at lægge omkostningen til din helbredsundersøgelse til, hvilket kan variere fra 260.00 kr. to 670.00 kr.

Yasmin Online – Prisen på internettet

Prisen på Yasmin (online), kan være rimelig attraktiv. Den varierer fra 414.00 kr til 484.00 kr. for 1 måneds behandling. Afhængig af hjemmesiden, recepten og de leveringsomkostninger der er involveret.

Bemærk: Alfadoc anbefaler altid at du ser din egen gynækolog for at få din helbreds undersøgelse og en recept før du køber pillen på et apotek. Men, hvis du ønsker at bestille via internettet, så vær opmærksom på sider der tilbyder dig lave priser og tilbud såsom billig Yasmin eller billigere Yasmin. Disse sider sælger ofte falske produkter.

Referencer

Yderligere lægemiddeloplysninger

FrankrigEngland
TysklandSchweizisk
SverigePolen
PortugalFinland

Medical review on January 15, 2021 by Dr. Tobias Nielsen

Anmeldelser af Yasmin Online i Danmark

9.6

EFFEKTIVITET9.9

9.8/10

BIVIRKNINGER

9.5/10

BRUGERVENLIGHED

9.6/10

PRIS

9.5/10

8 Comments

Ditte · April 21, 2017 at 9:34 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.5

BIVIRKNINGER

9.6

BRUGERVENLIGHED

9.2

PRIS

9.3

Yasmin virker rigtig godt for mig. Den passer godt til min krop, og jeg har ingen smertefulde menstruationer eller andre problemer.

Odell · May 1, 2017 at 5:08 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.6

BIVIRKNINGER

9.9

BRUGERVENLIGHED

9.4

PRIS

9.7

Jeg bad min læge ordinere Yasmin da jeg var bekymret for at tage på i vægt, specielt på mine lår. Jeg har taget den i 7 måneder og har ingen bivirkninger haft. Jeg tager den stadig.

Pam · May 11, 2017 at 9:04 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.4

BIVIRKNINGER

9.8

BRUGERVENLIGHED

9.2

PRIS

9.6

Jeg har taget den her pille længe og alt går godt. Jeg har ingen problemer haft. Det eneste problem er at forny recepten. Jeg leder efter en (sikker) løsning at købe Yasmin på, uden at gå til lægen. Hvis du har nogle råd, så sig endelig til. Tak.

Cille · September 13, 2017 at 8:52 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.5

BIVIRKNINGER

9.6

BRUGERVENLIGHED

9.8

PRIS

9.3

Det er det samme for mig. Jeg besluttede mig at følge min gynækologs råd og købe Yasmin. Pillen passer til min krop, jeg har ikke taget på i vægt, jeg lider ikke af bivirkninger og jeg er beskyttet. Jeg er lettet over at have fundet en pille, der passer til mig.

Ebele · September 19, 2017 at 8:47 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.4

BIVIRKNINGER

9.8

BRUGERVENLIGHED

9.4

PRIS

9.5

Jeg er 35, min gynækolog rådede mig også til at købe Yasmin og jeg fulgte hans råd. Jeg har ikke specifikke bivirkninger og jeg har taget pillen i to måneder. Jeg ved ikke, om det er psykologisk eller ej, men jeg synes at have taget på. Tror du det kan skyldes Yasmin pillen? Tak

Elin · November 7, 2017 at 10:09 pm

EFFEKTIVITET9.9

10

BIVIRKNINGER

9.3

BRUGERVENLIGHED

9.9

PRIS

9.1

Det er ikke bedre end et andet middel. Dette er ikke op til patienten at afgøre, om man skal købe Levitra eller anden medicin. Det er lægen, der skal undersøge patienten og afgøre, hvilket medicinsk lægemiddel, der er mest egnet. Så et tip, køb ikke nogen medicin uden din læges accept.

Thae Sund · October 5, 2018 at 9:07 pm

hej kan jeg få yasmin p_piller da min kæreste ikke ønsker at have bør lige nu
dem kan hun godt tage

Madelen · December 31, 2018 at 12:46 pm

EFFEKTIVITET9.9

9.4

BIVIRKNINGER

9.2

BRUGERVENLIGHED

9.9

PRIS

9.8

Meget positiv mening efter mit køb af pillen Yasmin for at behandle både mine akne problemer, men også for prævention. Jeg kan anbefale det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.