Ventoline

Ventoline er en effektiv behandling imod astma

Astma er en kronisk lidelse, der er meget udbredt over hele verden, da 1 ud af 20 er astmatiker. Heldigvis har forskning udviklet mange forskellige medikamenter (såsom Ventoline), hvis aktive indholdsstoffer er nemme at bruge og så effektive, at de tilbyder en hurtig lindring, såvel som længere pauser imellem og reduktion, af angreb over tid.

dk-delivery
Registreret apotek

Her er der en lille påmindelse om de forskellige eksisterende behandlinger og deres omfang. Fordi, før du køber Ventoline, er det vigtigt at være velinformeret, for at undgå alle risici forbundet med denne behandling!

Hvad er astma?

De forskellige behandlinger til astmatikere

VentolineMedicinal industrien har udviklet to hovedtyper af behandlinger, for at afhjælpe dem, der lider af astma og for at gøre dem i stand til leve uden de store begrænsninger i hverdagen.

På den ene side er der de forebyggende behandlinger. Disse forebyggende medikamenter er udviklet til at reducere risikoen for et astmatisk udbrud, ved at virke på forhånd, direkte hos astmatikerens immunforsvar

På den anden side er der også mange såkaldte “lindrende” behandlinger, som hurtigt kan, som deres navn antyder det, lindre symptomerne.

Ventoline, til brug for lindring, men også til forebyggelse af astma angreb

Ventoline er en af de mest effektive behandlinger mod astma angreb, og det er derfor naturligt, at det er blevet den mest anbefalede behandling af fagfolk, gennem årene.  Populariteten skyldes dens dobbeltsidede virkning.

Den bliver dog primært set på som en lindrende behandling, hvilket betyder at dets aktive indholdsstof er særdeles effektivt, når et angreb eller besvær med vejtrækningen begynder at opstå

Men mange eksperter anbefaler dog også brugen af Ventoline, som en forebyggende behandling til at forsinke eller afværge et astma angreb, når det er muligt.

Derfor har det en dobbeltsidet effekt, og fungerer både som en præventiv behandling og som en lindrende behandling, hvilket har gjort Ventoline populært blandt personer med astma.

Bemærk, at det kompakte format, der gør den nem at transportere, er endnu en fordel ved dette medikament. Dette forklare hvorfor den er så rost blandt de lægefaglige og hvorfor den har et godt ry blandt astma patienter.

Ydermere er en af de positive sider ved Ventoline, dets evne til at reagere hurtigt ved symptomer på astma, (personen kan mærke fordelene af Ventoline på minutter, og kan hurtigt dæmpe angrebet) men det er også længere varende (det aktive indholdsstof er fortsat i kroppen 5 til 6 timer efter indtagelsen af en dosis).

Hvad er Ventoline Salbutamol?

gskVentoline er en behandling af astma udviklet af GlaxoSmithKline. Dette stof er en bronkodilatator, hvis aktive indholdsstof direkte påvirker kilden til det astmatiske problem, bronkierne. Ved at frigøre bronkiernes muskel fibre, øger Ventoline deres størrelse.

Denne frigørelse stopper sammentrækningen i lungerne på meget kort tid, hvilket er et af de karakteristiske symptomer og et af de værste, under et astma angreb. Bronkierne udvides og en større mængde luft tillades at passere ned i lungerne, hvilket hurtigt kan lindre personen i nød og normal vejrtrækning kan genoptages inden for minutter.

På grund af effektiviteten af dets aktive indholdsstof er Ventoline et stof, der ikke kun anbefales til behandlingen af astma, men også til behandlingen af andre luftvejs-sygdomme, så som lungeemfysem, forskellige former for bronkitis og endda lungebetændelse.

Salbutamol, det kraftige aktive indholdsstof i Ventoline

Salbutamol – ingrediens i Ventoline

Salbutamol – ingrediens i Ventoline

Når Ventoline er så effektivt, så er det takket være dets aktive indholdsstof, Salbutamol. Det er det molekyle, der giver bronkodilatator effekten til Ventolinen, og den, der på kort tid lindre bronkiespasmer. Det er sådan det stopper astma angreb.

Generelt, så er Salbutamol ordineret til patienter som en inhalator, fordi effekten er hurtigst i denne form, da det direkte påvirker bronkiernes bløde muskler.

Der er dog andre, mindre udbredte måder, såsom Sirup, specielt til de personer, der ikke dagligt kan bruge en inhalator (for eksempel dem, der lider af voldsomme hoste anfald).

Hver også opmærksom på at Salbutamol betragtes som et doping præparat. Specielt udbredt i cykling (8 ud af 10 professionelle cykelrytter har allerede tyet til brugen af Salbutomal, uden at have respiratorisk inflammation), og det er ikke usædvanligt at disse atleter bliver testet positiv og idømt suspendering på grund af indtagelse af dette aktive indholdsstof.

Der er derfor nødvendigt at være opmærksom på den måde, du bruger det på, hvis du er top-atlet.

Salbutamol er derfor et kraftigt aktivt indholdsstof og brugen og doseringen bør nøje overvåges af din læge, for at undgå overdosering og påvirkning af dit helbred.

Hvornår bør jeg anvende denne behandling?

ventoline boxDenne behandling ordineres normalt i tilfælde af: Et astma anfald; et akut astma anfald; for tidlig fødsel (fordi Salbutamol tillader – ikke kun bronkierne – men også livmoderen at slappe af, hvilket gør fødselsprocessen nemmere); eller når en øget mængde af kalcium findes i patientens blod (kendt som Hyperkaliæmi).

Så, Ventoline er altså et medikament, der for det meste anbefales til personer, der lider af astma, uanset om det er i det alvorlige eller milde stadie.

Du bør dog være opmærksom på at læger typisk bruger dette medikament sammen med andre bronkodilatator behandlinger, såsom binyrebarkhormon og ilt-behandling, for at opnå en bedre effekt ved et alvorligt eller akut anfald. For eksempel, hvis det fører til en akut hospitalsindlæggelse.

Den væsentligste årsag til at bruge Ventoline er for mærkbart at nedsætte hoste under et astma anfald, samt ved besværlig eller smertefuld vejrtrækning, da bronkie musklerne afslappes og dermed tillader ilt at strømme ud i lungerne, som normalt.

Hos visse personer, der lider af takykardi, under et anfald, sænker Ventoline også hjerte rytmen til normal.

I nødstilfælde

Hvis en astmatiker oplever de første symptomer, på et nært forestående akut anfald, så er det nødvendigt at ringe efter en ambulance og komme på hospitalet, hurtigt. I disse sager med alvorlige og akutte anfald, vil en enkelt dosis Ventoline nok ikke være i stand til at lindre bronkierne og tillade patienten, hurtigt at få vejret igen.

Ydermere er det helt umuligt i dag, at forudsige præcist tid og sted for det næste astma anfald, fordi de udløses spontant eller tilfældigt. Der er netop derfor størrelsen på Ventoline er passende for astmatikere, da de kan medbringe den til hver en tid, på grund af dens kompakte form. Hvis et anfald opstår, så er det vigtigt, at du hurtigt kan finde din Ventoline, uden at skulle lede efter den i et par minutter, som kan være meget smertefuldt for den enkelte.

Hvornår bør Ventoline ikke bruges?

I tillæg til de forholdsregler, der er opstillet nedenunder, så er Ventoline ikke anbefalet til patienter med hypersensitivitet over for det aktive indholdsstof, eller noget andet indhold i sammensætningen. Intolerance viser sig primært gennem hoste og ufrivillige sammentrækninger af bronkierne. Hvis disse symptomer opstår, bør behandlingen afbrydes omgående.

For at sikre at din krop kan tåle regelmæssig brug af Ventoline, anbefaler vi dig, at snakke med en læge. Lægen vil være i stand til at identificere potentielle problemer – forskelligt fra person til person – i forbindelse med behandlingen, ved hjælp at et omfattende spørgeskema.

Hvordan bruger du behandlingen?

I dette afsnit vil vi fokusere på indtag af Ventoline i dets mest almindelige form, dvs. en inhalator med afmålt dosering. Denne måde at tage det på, er lige vel beregnet til voksne, børn og endda i nogle tilfælde for spædbørn.

Sådan skal du bruge Ventolin?

Sådan skal du bruge Ventoline?

 • Tag hætten af Ventoline mundstykket
 • Ryst dåsen på din inhalator
 • Hold Ventoline i en horisontal position, mod din mund
 • Pust ud og tøm lungerne
 • Indhaler hele dosis med din mund rundt om mundstykket, ved at presse den øverste del ned

Til dem, der ønsker en mere fyldestgørende instruktion omkring disse trin, så er der her en video, der sammenfatter hele fremgangsmåden:

Advarsel: hvis du lige har købt dette produkt er det tilrådeligt at trykke på knappen to gange (det samme som to doser) mens du holder den væk fra ansigtet. Dette gælder også, hvis du ikke har brugt din Ventoline i over 15 dage.

Hvis du glemmer at tage din dosis af Ventoline, så gå ikke i panik! Du må under ingen omstændigheder tage to doser, for at kompensere for en glemt dosis. Hvis du gør dette risikerer du at få en overdosis. Tag din sædvanlige dosis, uden unødvendigt at tilføje en dosis. På den anden side, hvis du hurtigt kommer i tanke om, at du har glemt en dosis, så er det formodentligt sikkert, at tage en dosis Ventoline, med kun en mindre forskydning i din plan.

Hvilken dosis bør jeg tage?

I tilfældet af en “mindre” besværet vejrtrækning:

Hvis du oplever besværet vejrtrækning, bør en dosis på et eller to sug Ventoline være nok, til at forbedre din vejrtrækning. Men hvis utilpasheden fortsætter efter flere minutter, så bør du gentage indtagelsen af 1-2 doser af denne anti-astmatiske behandling.

Generelt bør en voksen gentage denne dosering mellem 6 og 10 gange om dagen. Det er vigtigt ikke at overstige 15 sug på 24 timer, da det i så fald er muligt at overdosere og lide af de medfølgende komplikationer. Hvis du oplever at disse 15 sug om dagen ikke er nok, bør du hurtigt kontakte din læge, og overveje at tilføje en supplerende behandling til Ventoline.

I tilfælde af et alvorligt akut anfald:

Husk, at hvis et akut anfald opstår, er det nødvendigt at ringe efter en ambulance, omgående. I mens du venter på deres ankomst, kan du fordele dine 2-6 sug af Ventoline. Gentag hvert 5. til 10. minut og vent på hjælp.

Til børn:

Angående børn over 6 år, med periodisk respiratoriske problemer, er et sug normalt nok, til at genvinde normal vejrtrækning. Dette bør gentages 4 gange om dagen, i gennemsnit (to gange mindre end voksne). Den største udfordring er at lære dit barn at bruge Ventoline rigtigt, af dem selv.

For at gøre dette, så forklar detaljeret og guide dit barn ved den første dosis. Det kan være nødvendigt at hjælpe, i de første dage.

Forholdsregler ved brug

Generelt er anbefales det at konsultere en læge, før man begynder at tage Ventoline, da brugen i visse tilfælde kan have yderst alvorlige konsekvenser for den enkeltes helbred, hvorfor det er nødvendigt at konsultere en sundhedsfaglig person, hvis du befinder dig i én af de følgende situationer:

Graviditet

Det er helt nødvendigt, i denne situation, at rådføre sig med en læge. Brugen af Ventoline og dets aktive indholdsstof kan være skadeligt for fosteret, da det øger hjerterytmen.

Hjertesygdomme

Brugen af dette medikament bør være monitoreret, når patienten lider af tidligere identificeret hjerte- og blodtryksproblemer.

Epilepsi

Hvis du nogensinde har lidt af et epileptisk anfald, er det nødvendigt at konsultere en læge, før brugen af Ventoline.

Laktatacidose

Hvis en test viser, før din første dosis af Ventoline, en ophobning af mælkesyre i din krop.

I tilføjelse, kan det nævnes, at der er rapporteret om mange tilfælde af overdosering, på baggrund af forkerte beslutninger, eller beslutninger, der ikke har været anbefalet af en læge, til behandling. I tilfælde af overdosering, kontakt omgående en ambulance, hvis du oplever en eller flere af de følgende symptomer:

 • Hurtig og abnorm udvikling af ukontrollerbar nervøsitet: ukontrolleret rysten af dine lemmer, besværet tale og vejrtrækning, tør mund.
 • Udvikling af hjerteanfald: voldsomme brystsmerter, trykken i brystet, takykardi.
 • Udvikling af gastriske problemer og svimmelhed: voldsom kvalme, opkastning, svimmelhed der potentielt kan lede til midlertidig tab af bevidstheden, mistet evne til at stå oprejst.
 • Udvikling af anfald

Opbevaring af Ventoline

Ventoline har en holdbarhed på 2 år. Før indtagelse, så husk at se på udløbsdatoen, der ikke må overskrides.

Hvis du opdager, at du har indtaget en udløbet Ventoline, så tilkald en ambulance omgående.

Ventoline opbevares, under tryk i en cylinder, og er derfor omfattet at de samme regler, som andre medikamenter af denne art. Derfor er det ikke tilrådeligt at:

 • Udsætte den for høje temperaturer, max. 30°C
 • Udsætte den for sollys
 • Udsætte den for ild, heller ikke selv om beholderen er helt tom
 • Lave hul i beholderen (risiko for mindre eksplosion)

Hvad er bivirkningerne af Ventoline?

Ventoline betragtes ikke som et høj-risiko medikament, men alle personer er forskellige, og reaktioner fra behandlingen, selv mindre, kan variere. Angående Ventoline, er de mest kendte bivirkninger:

Hvad er bivirkningerne af Ventoline Online
Tilfælde af hovedpine, i højere eller mindre gradRystelser, kort tid efter indtag af produktet
Takykardi (hurtig hjerterytme)Tør mund og synkebesvær
Kramper kan opstå i visse dele af kroppen

 

Hvis disse bivirkninger varer ved eller er hæmmende i dagligdagen, så skal du konsultere en læge hurtigt. Lægen kan rådgive dig til om du skal fortsætte med at tage Ventoline. Hvis svaret er negativt, så kan lægen måske tilbyde dig andre muligheder, der er mere passende til din krop.

Anden medicin og Ventoline?

Som ved de fleste andre receptpligtige medikamenter, bør du fortælle din læge om andre medikamenter, du tager, der kan interagere med Salbutamol.

Anden medicin og Ventoline?
Hydrochlorthiazid , furosemid (Lasix…)Visse beta-blokkere: (Propranolol (Avlocardyl…), Nadolol (Corgard…)
DigozinTricykliske antidepressiver
AtomoxetinVisse bronkodilatator som Terbutalin og Salmeterol
Monoamin oxidase hæmmereDexamfetamin (Dexedrine…)
DopaminDobutamin

 

Læs hele listen på informationssedlen til Ventoline patienter.

Hvordan køber jeg Ventoline Online & i Danmark?

prescriptionSalbutamol er et receptpligtigt lægemiddel. Ligesom alle andre behandlinger i denne kategori, skal du have en recept for at anskaffe dig lægemidlet.

Køb i apoteket – i Danmark

For at få det, skal du bare aftale en tid, hos din læge. Sådan foregår det normalt: efter et tjek og en gennemgang af din sygdoms-historik, vil din læge fastslå om denne behandling er til fare for dit helbred. Efter det, er det næste skridt, at gå på apoteket, for at købe Ventoline. Selvom denne fremgangsform er den mest brugte, opfattes den nogle gange som langsom og frustrerende. Faktisk har de fleste, der benytter sig af denne behandling, lidt af astma siden barndommen. De kender behandlingen og benytter den ofte, men er nødt til at gå til lægen for at få fornyet recepten, og afslutte købet på apoteket.

Køb Ventoline Online i Danmark

I de seneste år, har personer med astma, kunnet købe deres Ventoline online, direkte på internettet.

Faktisk er der online-klinikker, der tilbyder et online-lægetjek for at tjekke patientens helbred. Disse online-konsultationer foretages ved hjælp af et detaljeret spørgeskema, som patienten udfylder angående sin tilstand, medicinske historik og andre oplysninger, som lægen skal kende til. Når spørgeskemaet er udfyldt af patienten, kontrolleres det af sundhedsfagligt personale, der beslutter om patienten kan påbegynde behandlingen, eller ej. Hvis lægen tillader patienten at tage behandlingen, kan denne købe Ventoline online, og modtage det 24 til 48 timer senere.

Loven omkring køb af receptpligtigt medicin varierer fra land til land, i den Europæiske Union. For at være sikker på at du bestiller din Ventoline, på en lovlig side, så undersøg venligst hos sundhedsmyndighederne i dit land.

Bemærk, at i alle tilfælde, uanset om du køber på apoteket eller bestiller det online, så har Ventoline mange fordele. AlfaDoc anbefaler altid at du gennemføre en konsultation hos din læge, for at få din recept. Når du nu alligevel skal til lægen, for at få din recept, så grib chancen for at få foretaget et læge-tjek.

Hvad er prisen på Ventoline Salbutamol Online & i Danmark?

Som forklaret tidligere, så kræver dette medikament en recept, for at kunne købes på apoteker. Prisen på denne anti-astmatiske behandling, fremstillet af GlaxoSmithKlines laboratorier (GSK), opfattes måske af nogle brugere som relativt attraktiv. I forhold til prisen, så tilhører Ventoline klassen af medicin, som kun er tilgængelig med recept, så apotekerne kan frit tage den pris, de ønsker.

 •  Ventoline priser: Køb i apoteket

Priserne kan variere mellem 250.00 kr. til 310kr.

 • Ventoline priser: Køb og bestille online

Prisen på Ventoline er relativt dyrere, når du køber online. Prisen kan dog inkludere online-konsultation og levering.

Advarsel: Vær opmærksom på hjemmesider, der sælger online og reklamere med tekster som “billig Ventoline” eller “Ventoline uden recept”. Disse hjemmesider, der tilbyder dig unormalt lave priser på anti-astma midler er helt sikket forfalskede.

Bemærk at uanset om der er mange fordele forbundet med at købe eller bestille online, så anbefaler AlfaDoc altid, at du foretager en medicinsk konsultation hos din læge, for at få en recept. Når du nu alligevel skal til lægen, for at få din recept, så grib chancen for at få foretaget et læge-tjek.

Referencer

Anmeldelser af Ventolin Online & i Danmark

Anmeldelser af Ventolin Online & i Danmark
9.6

EFFEKTIVITET

9.8 /10

BIVIRKNINGER

9.7 /10

BRUGERVENLIGHED

9.5 /10

PRIS

9.4 /10

Pros

 • Effektiv behandling af astmatiske symptomer
 • Ordineres i enten 100mcg eller 200mcg doser
 • Bruger den aktive ingrediens Salbutamol

Cons

 • En forekomst af hovedpine
 • Har brug for en recept

(20) comments

Add Your Reply