Azithromycin

Azithromycin

Azithromycin, indikationer, brug, dosering, kontraindikationer, bivirkninger, købsvejledning, pris, og anmeldelser

Azithromycin er et generisk antibiotika, anbefalet i mange tilfælde af bakterielle infektioner, inklusiv klamydia og cellulitis.

Azithromycin er et antibiotisk medicin, der indeholder en aktiv ingrediens ved samme navn og er ordineret til at behandle bakterielle infektioner. Det blev markedsført i 1990’erne af Pfizer under navnet Zithromax.

Gratis ekspres fragt ✅ Registeret EU apotek ✅ Sikkert ✅

Klamydia er den mest almindelige kønssygdom i Danmark, hvor det anslås at omkring 100.000 personer hvert år inficeres. Denne sygdom er et resultat af en bakterie kaldet Klamydia trachomatis og er overført under ubeskyttet sex.

 • Simpel behandling at bruge
 • Til Klamydia, er det en enkelt-dosis behandling
 • For andre infektioner: 3 tabletter om dagen

Symptomer ved klamydia ses hos kvinder ved at der opstår smerter, uregelmæssigt vaginalt udflåd, og en øget menstruationsblødning. Hos mænd ses sygdommen ved udflåd fra urethra. Men i tre-fjerdedele af tilfældene hos kvinder og i halvdelen hos mændene, udvikles det ikke synlige symptomer. Det er derfor særligt vigtigt at få foretaget en test, hvis du har haft ubeskyttet sex med flere forskellige partnere, eller hvis du tror du har været i kontakt med sygdommen.

Cellulitis er en form for hudvævs-infektion og det karakteriseres ved en ophobning af fedtceller i det underliggende væv. Infektionen kan være smertefuld og kan skabe inflammation og en brændende fornemmelse. Det er et resultat af at patienten er blevet smittet af et Stafylokokker eller streptokokker bakterier, i forbindelse med en flænge eller brud.

Som et makrolid-antibiotika, bekæmper Azithromycin bakteriecellerne, der er skyld i at sprede infektionen. Denne bakterie kan forøge antallet af disse celler, gennem tilstedeværelsen af et protein, der er essentielt for deres reproduktion. Når bakterien ikke kan producere dette protein, bliver det sårbart og immunsystemet kan begynde at arbejde igen og dræbe infektionen.

For behandling af kønssygdomme og urinrørsinfektioner, er en enkelt dosis af azithromycin nok. Andre sygdomme kræver en længere ordinering, minimum tre dage. Når du køber generiske medikamenter, er det afgørende at sikre deres lovlighed, da nogle hjemmesider sælger uautoriserede eller forfalskede medikamenter.

Hvad er den aktive komponent?

Den aktive komponent i Azithromycin er en antibiotisk substans ved samme navn. Dette medikament hører til i kategorien af makrolid-antibiotika og benyttes til at behandle mange bakterielle infektioner. Den aktive agent stopper bakterierne i at danne infektionen. Det blander sig i proteinets syntetiske proces, der er afgørende for udviklingen og spredningen af bakterier.

azithromycin_molecule

Denne type af bakterier kræver dannelsen af visse proteiner, nødvendige for at kopiere det genetiske materiale og forøge bakterierne. Når antibiotika blokerer denne funktion, formindskes væksten af bakterier, og immunsystemet kan nedbryde, det der er tilbage.

Hvordan man bruger Azithromycin?

At tage denne behandling kræver, at du følger de anvisninger nøje, som du har fået af lægen, og læser de medicinske informationer detaljeret, hvilket vil gøre dig i stand til at reducere risikoen ved bivirkninger og forøge effektiviteten af din medicin.

 • Overhold din læges anvisning
 • For Klamydia kan behandlingen bestå af en 1000mg dosis (4 tabletter á 250mg eller 2 tabletter á 500mg)
 • For andre infektioner, er dosis typisk 1500mg per dag, tages i 3 dage eller mere.
 • Sørg for at slug tabletten hel.
 • Tyg eller knæk den ikke.
 • Skyl tabletten ned med et glas vand
 • Overskrid aldrig det ordinerede antal tabletter
 • Hvis du glemmer, så kompenser aldrig en glemt dosis med en dobbelt dosis, og fortsæt dit almindelige program.

Hvad er bivirkningerne fra Azithromycin?

Kun en mindre del af patienter, der bruger denne behandling, vil lide fra bivirkninger. Men det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på de bivirkninger medikamentet kan have, og om nødvendigt at stoppe så hurtigt som muligt.

Meget almindeligt (1 ud af 10 personer eller mere)

 • Mavesmerter, diarré, føle sig syg

Almindeligt (1 ud af 10 eller mindre)

 • Tab af appetitten, svimmelhed, hovedpine, snurren, syns eller høreproblemer, fordøjelsesbesvær, irriteret hud, ledsmerter.

Ualmindeligt (1 ud af 100 eller mindre)

 • Bakterielle- eller svampeinfektioner, faryngitis, stakåndethed, brystsmerter, gastroenteritis, vaginitis, lungebetændelse, hypersensitivitet, nervøsitet, søvnløshed, døsighed, hjertebanken, ansigtsrødme, forstoppelse, hepatitis, allergisk hudreaktion, besværlig eller smertefuld vandladning, feber.

Sjælden (1 ud af 1000 personer eller mindre)

 • Agitation, nyreproblemer.

Dette er ikke en komplet liste over de bivirkninger, der kan være forbundet med behandlingen. En mere detaljeret liste er tilgængelig i medikamentets indlægsseddel. Hvis du oplever nogle af disse bivirkninger, eller andre unormale virkninger, mens du tager behandlingen, så søg omgående råd hos lægen.

Interaktion med andre medicinske behandlinger

Under din lægekonsultation, så fortæl din læge om du tager andre medikamenter, da der er en potentiel risiko for interaktion med Azithromycin.

Specielt kan Azithromycin interagere med de følgende medikamenter: antacida, ergotamin, statiner, warfarin, cisaprid, terfenadin, zidovudin, nelfinavir, rifabutin, quinidin, ciclosporin, alfentanil, theofyllin, digoxin, astemizol and pimozid.

Hvad er for forholdsreglerne / interaktionerne ved Azithromycin?

Før start af behandlingen, så gør din læge opmærksom på din medicinske historik, specielt hvis du har haft nyre- eller leverproblemer, hjerteproblemer, mangel på kalium eller magnesium, graves, nerve- eller mentalsygdomme.

Hvordan køber jeg Azithromycin Online & i Danmark?

Champix recept

Som med alt andet medicin af denne type, kræver Azithromycin en recept. Først og fremmest er det vigtigt at lave en aftale med din læge, for at få foretaget en medicinsk undersøgelse, for at få en recept.

Køb Azithromycin i apoteket – i Danmark

Når du har fået den, så vil det være muligt at gå på apoteket for at købe Azithromycinen. Som du ved, så kan det være besværligt at få en tid hos lægen: Det kan tage flere uger eller måneder. At mødes ansigt til ansigt med lægen kan være pinligt, for nogle mennesker.

Køb Azithromycin Online i Danmark

Afhængigt af det land du bor i, kan det også være muligt at købe Azithromycinen online. Det er faktisk forskellige online-klinikker, der tillader dig at gennemgå en lægekonsultation på afstand. kontrolleret af en læge, og hvis konsultationen er positiv, kan patienten blive i stand til at modtage behandlingen derhjemme. Det anbefales at brugerne udviser forsigtighed, før de køber Azithromycinen på en hjemmeside.

Køb Azithromycin

Du skal også sikre at det land, du bor i, autoriserer købet af receptpligt medicin. Reguleringen kan endda være forskellig inden for de forskellige Europæiske lande.

Hvor meget koster Azithromycin Online & i Danmark?

Som alle andre antibiotikum, er Azithromycin kun tilgængeligt på recept. Apotekerne er derfor tilladt selv at bestemme prisen. Apotekerne kan bestemme sig for at hæve eller sænke prisen på behandling, baseret på deres omkostninger om marginer.

Azithromycin – Prisen på apoteket

På apoteket kan prisen, for to tabletter á 250mg af Azithromycin variere fra 515.00 kr. til 595.00 kr.

Azithromycin – Prisen online

Afhængigt af hjemmesiden kan priserne være meget konkurrencedygtige og variere fra 615.00 kr. til 695.00 kr. per måned. Afhængig af hjemmesiden kan bestillings- og leveringsgebyrer være indeholdt i prisen.

Køb online

Advarsel: Alfadoc anbefaler altid at du opsøger en gynækolog for at få foretaget den medicinske undersøgelse for at få en recept, så du kan købe behandlingen. Hvis du ønsker at bestille behandlingen online, så pas på sider, der tilbyder dig lave priser og med tilbud som ”billig Azithromycin” eller ” Azithromycin uden recept”. Disse sider tilbyder ofte forfalskede medikamenter.

Kan jeg drikke alkohol?

Selvom alkohol kan interagere med visse antibiotikum, så er der ingen specifikke kontraindikationer ved Azithromycin. Det anbefales dog at man ikke drikker alkohol under behandlingen.

Kan jeg køre når jeg er under behandling?

Din evne til at køre bør ikke blive påvirket af behandlingen. Men hvis du oplever nogen bivirkning, der gør din kørsel usikker, så kør ikke, og besøg din nærmeste læge.

Kan jeg følge behandlingen hvis jeg er gravid?

Tag ikke Azithromycin, hvis du er gravid eller ammer, medmindre din læge mener det er nødvendigt.

Hvordan opbevarer jeg min medicin?

I et lukket og ikke fugtigt sted, under 25°C.

Er jeg allergisk over for det?

Brug ikke behandlingen, hvis du er allergisk over for noget af det følgende: Azithromycin, Tværbunden cellulosegummi (E468), Magnesiumstearat (E572), Mikrokrystallinsk cellulose (E460), Siliciumdioxid (E551), Polyvinylpyrrolidon (E1201), talkum, laktosefri vand, Hydroxypropylmethylcellulose (E464), macrogol og titandioxid (E171).

Er Azithromycin tilgængeligt uden en recept?

Nej, dette medikament er kun tilgængeligt på recept.

Referencer

Medical review on august 17, 2021 by Dr. Tobias Nielsen

1 Kommentar

Teresa Guldager · april 21, 2020 kl. 3:05 pm

Jeg har en recept på Zithromax til katte. Den ligger jo ikke på serveren men jeg har den fysisk. Kan jeg skanne den og købe online?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *