Champix

Champix er en behandling til rygestop

Tobak er et onde, der plager os mere og mere for hver dag. Relativt alarmerende tal, lader ikke til at virke afskrækkende på de tusinder af mennesker, der ryger. På trods af helbredsrisikoen og den konstante stigning på prisen af cigaretter, fortsætter stigningen af rygere. Nogle personer ryger for hyggens skyld, andre har ikke noget valg, da de helt enkelt er afhængige, selvom de fleste af dem gerne vil stoppe. At stoppe med at ryge er kompliceret, fordi denne afhængighed, som vi kalder ”nikotinafhængighed”, er særdeles svær at overkomme.

dk-delivery
Registreret apotek

Men heldigvis er der alle mulige behandlinger, der kan gøre det af med nikotinafhængighed. Blandt dem er Champix. Men hvad præcist er dette medikament? Virker det faktisk? Er der nogen bivirkninger? Hvor kan du købe det, og hvad koster det?

Ved at købe Champix online, via dette autoriseret apotek, er du sikret markedets bedste pris, såvel som en gratis recept.

Hvad er Champix Varenicline?

Champix (eller Varenicline) er et medikament, der er blevet solgt siden 2007 og det er beregnet til at hjælpe voksne med at stoppe rygning permanent. Denne behandling er kun mulig med en recept fra lægen. Til forskel for plastre og tyggegummi, der hjælper med at stoppe rygning, så er Champix ikke et erstatningsprodukt og det tilfører ikke nikotin til kroppen.

Dette medikament er hovedsagligt for meget afhængige rygere og bør ikke bruges sammen med tyggegummier eller plastre.

Hvad er det aktive indholdsstof i Champix?

Det aktive indholdsstof i dette rygestops-middel er kaldet Varenicline. Udviklet af Pfizer, så er Varenicline beregnet som en partiel agonist af nikotinreceptorer i det centrale nervesystem.

Champix indeholder det aktive indholdsstof Varenicline

Champix indeholder det aktive indholdsstof Varenicline

Som de fleste rygere ved, så giver indtagelsen af nikotin, en stimulerende effekt på nervesystems-receptorerne.

Varenicline er baseret på en dobbeltvirkning

 1. Den første er at skabe en handling i hjernen, som er lignende den, som skabes ved rygning.
 2. Den anden handling er at reducere den neurokemiske stimulation. For at være helt præcis, så gør de aktive stoffer i Champix, Varenicline, at den positive følelse, forbundet med cigaret rygning, reduceres kraftigt. Ved regelmæssigt brug af Champix, vil du gradvist glemme den behagelige følelse, som du måske har oplevet når du ryger

Hvordan virker det?

For at forstå hvordan det virker, må vi først vide, hvad, nikotin gør ved os.

Når nikotin kommer ind i vores krop, så opfanger hjernen automatisk en følelse af nydelse, af tilfredsstillelse. Hjernen vil forbinde denne følelse med rygning. Derfor giver rygning os en nydelse, ved hvert sug. Champix, derimod, virker direkte på rygerens hjerne for at fjerne alle følelser af glæde ved at ryge en cigaret. Stoffet blokerer også nikotin-receptorer og hjælper til dannelsen af dopamin i hjernens belønningscenter.

Sådan virker Champix Varenicline

På denne måde tillader Champix ikke rygeren nogen form for nydelse, ved at ryge en cigaret og afhængigheden reduceres.

Hvad er doseringen for denne behandling?

Champix er godt designet, både ergonomisk og praktisk, for at hjælpe patienten på bedste vis. Rygeren får en klar beskrivelse af den daglige dosis, på pakken.

Den anbefalede behandling er normalt en 12 ugers start pakke. Denne pakke er, i de fleste tilfælde, nok til at stoppe rygning. Forløbet skal påbegyndes, inden rygeren stopper med at ryge.

Det mest effektive tidspunkt, at stoppe rygningen, er 1-2 uger efter påbegyndelse af behandlingen. Rygeren skal lade kroppen vænne sig til behandlingen. Efter 14 dage vil nikotin give rygeren, en langt mindre nydelse.

For at sikre en effektiv behandling er det vigtigt, nøje at følge, den anbefalede dosering:

 • I løbet af de første 3 dage skal rygeren tage én pille om dagen (en hvid 0,5mg pille)
 • Fra den fjerde til den syvende dag skal rygeren tage to piller om dagen (hvid pille)
 • Fra den ottende til den sidste dag i forløbet, skal rygeren tage to piller á 1 mg om dagen (blå pille)
Sådan tager du Champix tabletterne

Sådan tager du Champix tabletterne

I følge studier lykkedes det de fleste personer at stoppe med at ryge, efter endt behandling.

For dem det endnu ikke er lykkedes at stoppe, beder vi jer om at konsultere jeres læge igen, der måske kan udskrive en anderledes behandling, om nødvendigt.

Hvad hvis du glemmer at tage en tablet?

Hvis du glemmer en dosis, så har det ingen gavn (og det frarådes) bagefter, at tage en dobbelt dosis, for at kompensere for den glemte pille. Når du opdager, den glemte pille, så tag den blot, som normalt. Tag så den næste pille, afhængigt af hvor du er i rygestops-forløbet.

Har Champix nogle bivirkninger?

Først og fremmest er der disse typiske bivirkninger så som:

 • Kvalme
 • Hovedpine
 • Søvnbesvær

Disse almindelige bivirkninger findes ved langt de fleste medikamenter. Derfor bør dette medikament ikke udskrives til gravide kvinder. Det samme gælder for børn og unge under 18, der absolut ikke bør tage Champix, da bivirkningerne ikke er blevet undersøgt på denne målgruppe.

Ved siden af disse typiske bivirkninger, så kan denne behandling også skabe nogle mindre almindelige bivirkninger. Dermed kan følgende opstå:
AdfærdsændringerHumørsvingninger
RastløshedDepression
Selvmordstanker

 

Disse bivirkninger er ikke nogen, som alle oplever, men det er vigtigt at kende til dem, så du kan informere din læge, hvis de opstår. Kun din læge kan rådgive dig i den rigtige retning, til en behandling, der er bedre for dig.

Hvad er de medicinske Kontraindikationer?

pfizerDette medikament frarådes på det kraftigste til personer, der er overfølsomme eller allergiske over for Varenicline eller andre ingredienser, brugt i dette stof. Champix frarådes også til gravide kvinder, personer der lider af epilepsi, eller personer der lider af depression.

Det giver bestemt mening, hvis du er gravid eller ønsker at blive det, at der er et ønske om at blive røgfri, både for dig og dit barn. Men det aktive molekyle Varenicline transmitteres via brystmælk, så Champix er frarådet. I situationer som denne er der andre løsninger, til at gøre dig røgfri. For eksempel nogle mere naturlige løsninger, baseret på naturlige teknikker.

Indtagelse af alkohol i forbindelse med Champix er heller ikke anbefalet, da Varenicline forøger bivirkningerne af alkohol.

Det er også vigtigt at huske på, ligesom ved slankeprodukter, at personer der ønsker at starte en behandling for at blive røgfrie, skal være motiveret. Selvom behandling, uden tvivl, hjælper til at stoppe rygning, så hjælper det ikke, hvis du ikke har den nødvendige motivation og resultaterne vil derfor ikke leve op til forventningerne.

Brugen i forbindelse med anden medicin

Det frarådes på det kraftigste at bruge Champix til et rygestop, hvis du allerede er under behandling med et produkt, der indeholder cimetidin. Cimetidin er et antihistamin, der bruges i behandlingen af allergier. Behandlinger indeholdende Nikotin frarådes også.

Fordele og succesrater

Succes-raten for Champix er 22% (efter et år og omkring 50% efter 4 uger), hvilket betyder at der ikke er nogen garanti for resultater, og at de ikke altid opnås. Dette skyldes, at der ikke er nogen mirakel kur for rygeafhængighed, simpelthen fordi nikotin er et af de sværeste stoffer at blive kvit. Nikotin er specielt afhængighedsskabende og kun din motivation (i forbindelse med at tage denne behandling) kan hjælpe dig til at blive røgfri for altid!

Flere niveauer af afhængighed

Uanset hvad, så er den nemmeste måde til, ikke at blive afhængig, ikke at ryge, punktum. Men desværre er dem, som er mest påvirket at rygningen, de unge, fordi flere personer starter med at ryge i en tidlig alder, og afhængigheden stiger gradvist. Hvis ikke med det samme, i visse tilfælde.

Der er dog mennesker, der kan ryge hele livet, uden at blive afhængig. En cigaret i ny og næ, for eksempel ved særlige begivenheder, er selvfølgelig skadeligt. Men det er mindre skadeligt, end at ryge regelmæssigt og at stoppe vil være nemmere at overkomme.

Rygeafhængighed er et virkeligt onde, der koster mange liv hvert år. Hvis du føler en glæde ved rygning eller hvis du ryger fordi det er en vane, uden rigtigt at lægge mærke til det, så er det de første tegn på afhængighed. Hvis vanen ikke er helt udviklet, kan du slå den hen. Men hvis din afhængighed er på et højt niveau, så vil ”helings-processen” (rygestoppet) være mere udmattende, både fysisk og psykisk.

18Hvordan skal Champix opbevares?

Ligesom alle andre medikamenter, bør Varenicline holdes uden for syns- og rækkevidde for børn og unge, specielt dem under 18 år. Før du påbegynder din rygestops-behandling, så kontroller venligst udløbsdatoen på pakken. Hvis den er udløbet, så brug venligst ikke medikamentet.

Sådan køber du Champix Varenicline Online & i Danmark?

Champix receptDer er flere muligheder, hvis du ønsker at købe Champix. Den første er simpelthen at lave en aftale med din læge.

Køb Champix i apoteket – i Danmark

Alt du skal gøre er at forklare om dit problem og at du er parat til at stoppe med at ryge. Efter en lægeundersøgelse, vil din læge oplyse dig om, hvorvidt dit helbred tillader dig, at tage medikamentet, for at hjælpe dig til at blive røgfri. Med din recept kan du så gå på apoteket og købe behandlingen. Dette er den mest almindelige fremgangsmåde for patienter. Den anden mulighed er at købe Champix online på internettet. Flere lægeklinikker tillader dig at gennemgå undersøgelsen, via internettet. Ved at bruge et spørgeskema, kan lægen kontrollere om rygeren kan tage Champix eller ej. I spørgeskemaet bør du omhyggeligt tilføje alle informationer omkring dit helbred, din sygdomshistorik og dine nuværende og tidligere rygevaner.

Køb Champix Online i Danmark

Hvis du opnår en godkendelse, vil du modtage produktet på din hjemmeadresse eller en anden valgfri adresse. Med din nye recept er det helt passende at bestille på internettet.

Bemærk: Køb af Champix og anden receptpligtigt medicin, online, er forbudt i visse lande, der er medlem af den Europæiske Union. For at finde ud af om du lovligt og sikkert kan købe Champix, så kontakt venligst din lokale sundhedsstyrelse.

Hvor meget koster Champix Online & i Danmark?

champixSom tidligere nævnt i artiklen, skal du for at kunne tage rygestops-produktet, først have en recept, før du kan købe det på apoteket.

Selvom prisen på medikamentet kan lyde høj, for nogle patienter, så er det flere ting, der skal overvejes, inden valget træffes. Specielt bør du være opmærksom på at Champix er det eneste receptpligtige medicin, der hjælper til et rygestop. I følge kliniske studier, er medikamentet det mest effektive.

Uanset prisen, så er prisen på receptpligtig medicin frit styret af apotekerne selv. Du bør også vide at der ikke ydes offentligt tilskud, til køb af dette produkt.

 • Champix – Prisen på apoteket – i Danmark

På apoteker kan prisen, for en fuld 12 ugers behandling variere fra 2690.00 kr. til 2970.00 kr.

 • Champix Online priser

Online varierer prisen mellem 2990.00 kr. og 3270.00 kr. for en 12 ugers behandling, som er den tid det forventes at tage at blive røgfri.

Advarsel: Vi vil gerne advare dig i mod hjemmesider, der tilbyder dig at bestille ved at reklamere med ”billig Champix online”, ”billigste Champix” eller endda ”uden recept”. Disse hjemmesider, der sælger medicin, til usandsynligt lave priser, sælger ofte kopi-produkter.    Bemærk at i alle tilfælde, selvom online bestilling af Champix har mange fordele, opfordrer AlfaDoc dig, altid, til at få en tid til en medicinsk konsultation, hos din egen læge, for at få en recept. Og hvis du alligevel skal til lægen for at få en recept, blive røgfri og starte et nyt liv uden cigaretter, så grib chancen for at få en komplet helbredsundersøgelse.

Det skal du vide før du køber Champix Varenicline Online

Du skal være helt forberedt

At stoppe med at ryge er svært, og det er nogle gange endnu sværere at stoppe, end ved andre stærkere stoffer. Hvis du vil blive røgfri, skal du være forberedt, og beslutningen skal være nøje overvejet. Champix behandlingen betragtes som den mest effektive måde, at kvitte smøgerne på, men som vi har nævnt oven over, så er det ikke en mirakel kur.

Du skal finde den største grund til at stoppe med at ryge

Gør du det for din familie, din kone, dine børn, eller bare for dig selv? Uanset årsagen, så vil der i alle tilfælde være en fællesnævner, der gør at du stopper med at ryge. Cigaretter er det stof, der dræber flest mennesker i Danmark. Og når du først er helt stoppet, så vil du aldrig kunne forstå, hvordan du har kunnet ryge i så lang tid.

Du bør fortsætte med eller starte på sport

En af de største bekymringer, blandt personer, der gerne vil stoppe med at ryge er, at de måske tager på i vægt. Det er velkendt, at mange mennesker tager et par kilo på i de første uger eller måneder, efter et rygestop. Nikotinindholdet i cigaretrøg, skaber både en følelse af nydelse, men tærer også på fedt reserverne. Når nikotinen forsvinder, så forsvinder også følelsen af opstemthed, men i tillæg bruger kroppen også mindre fedt og derved opstår vægtforøgelsen.

Hvordan undgår du at forøge vægten når du stopper rygningen?

Spis en balanceret diæt

Den simpleste måde er at fordele dine måltider over hele dagen. Eksperter anbefaler at spise et måltid 3 gange om dagen, på faste tidspunkter.

Træning

Sport er, som vi alle ved, godt for dit helbred, men det er endnu sundere når vi stopper med at ryge. Eks-rygere bør dyrke sport, for at forbrænde flere kalorier, men også få at styrke deres sind.

Se efter dig selv

Eks-rygere kan savne den bevægelse der foretages, når man ryger, og da de ikke længere ryger, så prøver de at erstatte denne bevægelse med noget andet. Nogle erstatter den med mad. Prøv at erstatte den med sport, drik vand, tyg tyggegummi og efter få uger, så vil denne følelse gradvist aftage.

Referencer

Anmeldelser af Champix Online i Danmark

Anmeldelser af Champix Online i Danmark
9.5

EFFEKTIVITET

9.5 /10

BIVIRKNINGER

9.5 /10

BRUGERVENLIGHED

9.5 /10

PRIS

9.5 /10

Pros

 • Mindsker gradvist abstinenserne
 • Klinisk bevist effekt som hjælp til rygestop
 • Dokumenteret effekt på 12 uger

Cons

 • Kvalme
 • Hovedpine
 • Søvnbesvær

(32) comments

Add Your Reply