Hvordan tabe sig?

Vi kan ikke sige det nok: den bedste behandling til vægttab er din egen motivation!

Dem som er fede eller overvægtige bør følge  nogle basis regler for at tabe sig. Hvis du allerede er fed eller overvægtig, er disse vigtige skridt hvis du vil tabe dig. Når du er startet rutinen, skal du være konsistent og motiveret i din diæt, både for at se resultaterne og for at undgå at tage på igen bagefter.

Du kan altså opnå ekstraordinært vægttab med hårdt arbejde og motivation, ved at bruge de mest simple teknikker: Fysisk aktivitet, sund kost og motivation.

Over alt andet, er vægttab mental motion

På grund af dette, kan du tabe dig ved at agere direkte på hvad der var årsagen til din vægtøgning til at starte med, men det kræver der er noget i din hjerne der skal falde på plads inden du kan være engageret i en vægttabs process.

Denne opvågning skal ledsages af vedholdenhed og tålmodighed, da der ikke sker noget lige med det samme. Du kan finde din motivation i dit privatliv og finde specifikke årsager til at motivere dig og give dig styrke til at tabe dig hver dag. Hvis du har en familie, er støtte og opbakning fra dem essentiel, og du kan tilmed ofte gå på diæt som en familie.

Hvis alle andre i din familie også følger en diæt, kan det være rigtig udbytterigt, specielt hvis dine børn også er vant til usund og kalorie rig diæt. Det er også nyttigt hvis din kone eller mand viser tegn på fedme, eller allerede er overvægtige.

Du bør ikke finde din motivation fra forventninger fra samfundet eller ønsket om at ændre dig til den moderne kvinde eller mandelige skønheds standard: Det kan være mere demotiverende end motiverende. På den anden side, er det godt at finde motivationen ved at tro på at vægttabet gør du får det bedre både fysisk og psykisk, da det vil give det et sundere hjerte og en god del beslutsomhed, da du vil være i stand til at nyde motion uden at tabe pusten.

Motivation kan også hænge sammen med en bevidsthed om helbreds risici ved at være overvægtig eller sygelig fed. Vægttab, kræver derfor en større mental forandring end en fysisk.

Du skal være mentalt forberedt på at ændre dit liv…men du vil aldrig få det bedre bagefter!

Hvad end form for behandling du har i tankerne til dit vægttab, er det altid nødvendigt at lave ændringer til dine daglige vaner med diæt og fysisk aktivitet, som en del af det.

Hvis du tager medicin, vil du kun se resultater sammen med en tilegnet daglige rutine, ellers, er de nyttesløse. På samme vis, hvis du vælger kosmetisk operation med en fedt sugning (som ikke er en fedme behandling) skal du på samme tid tilegne dig en kalorie fattig kost for at bevare din figur.

As Når det kommer til mavesæks operationer (bypass, gastric band og sleeve operationer), kræver alle disse at du ændrer dine mad vaner for ikke at sætte dit helbred i fare.

Hvorfor skal du være på vagt overfor en diæt med appetit sænkende medicin.

Disse diæter afhænger kun af en ting: tab af vægt hurtigt. Dog, er det korrekte spørgsmål er ikke “hvordan taber jeg vægt hurtigt?” men “hvordan taber jeg mig permanent?” Dem som opstarter en diæt bør ikke prioritere at tabe sig hurtigt, men at se på det sammenlagte vægttab over år på en vedvarende facon, sådan du ikke tager den på igen. Der er en stor forskel på disse to mål: hvis du tager vægten på igen så snart din diæt er ovre, så er det ikke nogen tjeneste for dig!

Værre endnu, det giver måske din selvtillid et knæk, og medfører at du tager mere på i vægt end inden du startede. Så vær opmærksom på det disse fad diæter lover, om så det er Dukan kuren, og dens totale mangel på stofskifte logik eller den utrolig populære og godt markedsførte slanke programmer såsom vægtvogterne, med en menu der ikke er holdbar.

På samme måde er, kost tilskud såsom appetit sænkende midler ikke anbefalet. Disse piller er fuldstændig nyttesløse, ikke kun at de ganske enkelt ikke virker, men rent faktisk fratager dig fra næringsstoffer og vitaminer som er essentielle for din krop.

Desuden, hvis du konstant vil tabe dig hurtigt i vægt, er det en indikation på at du ikke helt er klar til at starte en ordentlig rutine. Det er ikke den rigtige tilgang at tage, da det viser at du allerede starter med en svaghed: ikke stærk nok til at konfrontere dit problem i lang nok tid til at ændre dit stofskifte.

Din krop bliver vant til dine kost vaner over år, hvilket betyder det tager lidt tid inden du tilpasser dig til nye kost vaner. Dog, skal du ikke forvirre det at blive slank hurtigt med at blive slank nemt: det første er et trick, mens den anden rent faktisk er mulig!

Det er en process at forstå og tilpasse dit stofskifte til en ny måde at leve på; spise, bevægelse; begge noget som kan tage tid, men så snart som din krop forstår du har indført en ny diæt bliver det lettere at tabe dig i vægt.

Den bedste metode til at tabe sig er at være disciplineret, tålmodig, motiveret og overbevist om hvorfor du forsøger at tage dig. Ved at gøre det, bliver vægttab nemt. Du kan fremme dit vægttab ved at tilføje fedt brændere. Når de bliver brugt sammen med et strikt kalorie fattigt kost program, kan det vise sig at være fortrinlige aktiver for vægttabet.

Tips til vægttab

Her er nogle tips til at tabe sig permanent og smertefrit, så vel som en radikal ændring i dit liv. Disse tips er også effektive i undervisning af børn som er vokset op i et overvægtigt miljø. Mad undervisning er essentielt i alle andre, og det er aldrig for sent at lære det!

●    Tilegnelse af gode spise vaner

Det er et vigtigt råd til alle der allerede er overvægtige og som hurtigt kan blive fede, såvel som til dem som er i risiko for at blive overvægtig. En sund varieret kost er det bedste våben mod vægt øgning. Ordet varieret er fundamentalt da en sund kost betyder at indtage den optimale mængde af kulhydrater, fedt, proteiner, frugt og grøntsager.

Det største problem for dem med vægt problemer er som lider af overvægt allerede er mangel på en varieret kost, hvor der indtages for mange kalorier fra fedt og sukker, end fra andre næringstoffer. For at tabe sig permanent, er det nødvendigt at arbejde hårdt for at få en varieret kost igen.

Dette kræver en kalorie fattig kost. Du undgår ikke fuldstændig fedt, men nærmere indtage “det gode” fedt istedet (du skal dog stadig ikke have et lige så højt af denne slags madvarer som grøntsager). Afhængig af hvor overvægtig du er, bør du tilpasse disse forholdsregler til at være mere eller mindre ekstreme.

For eksempel, dem som er moderat overvægtige kan tabe sig ved at tilegne sig disse forholdsregler og reducere deres kalorie indtag, og på samme tid indtage noget godt fedt for at forebygge vægt øgning og forstyrrelse af din forbrænding i en grad så det medfører fedme, når vægttab bliver meget sværere.

Men, meget fede mennesker bør følge dette råd strengt, da deres forbrænding er blevet ændret og er vant til et meget større kalorie indtag og en mindre  næringsrig kost rutine. I dette tilfælde, er det nødvendigt at lære både hjernen og maven det korrekte igen. Før forbrændingen sker i fedt depoterne, tager kroppen hvad end der er tilgængeligt. Så hvis en fed person fortsætter med at indtage fedt (selv i små mængder) taber man sig ikke. For at tabe sig er det nødvendigt at droppe alt fedt på een gang. Når kroppen erfarer at den er nød til at tage fra fedt depoterne uden at vente på et kalorie indtag, bruger den fedtet, og forbrænder det således.

Din krop er ikke vant til denne stofskifte proces af omlagring, så det tager tid. Forestil dig at bygge en kompleks maskine til at arbejde baglæns når den har gjort det modsatte i årevis! Det er nødvendigt du bruger al din energi på denne rehabiliterings periode: Så snart den nye rutine er på plads, taber du dig uden problemer. Du bliver derfor nød til at være tålmodig, da et eller to kalorie fattige måltider ikke ændrer din forbrænding.

We vi skal derfor spise mindre, og reducere mængden af mad så mavesækkens størrelse bliver mindre, og genetablere evnen til at regulere din forbrænding. Se på det sådan her, det er muligt at nogle handlinger er tilfældige reflekser, men du kan alligevel lave nogle enkle tiltag for at forhindre dig selv i at tage på i vægt ved en fejl.

Det er bestemt en god ide at starte med at læse etiketten på dine produkter, istedet for at blindt at smide “fedt fattige” ting i kurven: fedt fattige produkter har måske et lavere kalorie indhold, men de er ofte fyldt med sukker.

Det er i særdeleshed tilfældet for morgenmad’s produkter og snack bars der står “light” på. De har færre kalorier totalt set, men vil have et meget højere sukker indhold end andre produkter.

Kalorie indholdet er en god indikator, men det er vigtigt at se efter madens sammensætning, (hvad er kalorierne). Hvis der er meget protein og ikke så mange  kulhydrater, så er det er foretrukket produkt sammenlignet med et med færre kalorier og mere sukker.

Uanset hvad vil et hjemmelavet måltid altid være sundt, næringsrigt og af god kvalitet i forhold til slanke produkter eller alle andre supermarkeds produkter. Derfor er det essentielt at overvægtige eller fede mennesker lærer at lave mad og genskabe smagen af frisk, hjemmelavet mad, hvis de indtager en stor del af industrielt og allerede tilberedt microovns mad. Vi skal lære, forstå og være opmærksomme på hvad vi spiser.

For eksempel, glemmer vi tit salt i forbindelse med vores diæt, men det er uanset hvad en faktor der opfordrer til vægt øgning og forhindrer vægt tab, lige som det fremprovokerer hjerte kredsløbs sygdomme. Hvem har nogensiden spist pommes frites eller chips uden at have den uimodståelige trang til en mere med det samme? Det er salten, der provokerer dine smagsløg og frigiver dopamin sekretion, som øger sult følelsen: Krydret mad øger trangen efter mere.

At spise mere salt fremmer væske ophobning. En reducering af salt indtaget er et andet tips til at tabe i vægt. Hvis du laver mad hjemme, kan du erstatte salt med andre krydderier eller urter, og undlade at stille salt på bordet. Det hjælper dig også til at vælge det “gode fedt” såsom:

 • oliven olie
 • raps olie
 • jordnødde oile
 • umættede fedt syrer

Fordi alle disse fedtstoffer hjælper til at sænke dit kolesterol!

Det du spiser er vigtigt, hvis ikke kernen, men hastigheden du spiser i er også et vigtigt parameter. Det er essentielt at have et regelmæssigt mønster og undgå snacks, som konstant stimulerer mavensækken og øger dens størrelse.

 • At være hydreret

TheMaden vi spiser er også sammensat af væske, den vigtigste er vand, som er   vital for os. Dog vælger folk sjældent at drikke vand fremfor sodavand og andre sukker holdige drikke, som er til rådighed, specielt på menuer. I nogle lande, disse drikke er billigere end vand! Det er tilfældet i Mexico, som har det højeste forbrug per indbygger af sukker holdige drikke og sodavand i verden (Coca cola har første pladsen), foran USA og er også blandt top 20 af de mest fede lande i verden.

What’s more,Yderligere har kalorie rige madvarer med et højt saltindhold (hvilket ofte er valget hos fede) tendens til at øge tørsten, hvilket ofte henleder til et udvalg af drikkevarer som er stemplet forfriskende, såsom sodavand. Til trods for at slukker din tørst hurtigt, er denne følelse falsk og meget kort varig, siden de lokker dig til at drikke endnu et glas kort efter. Derfor, skal du drikke vand og forbyde sukkerige

Frugt juice har også et højt sukker indhold og er rent faktisk tæt på sodavand, med et minimum af 7 teskeer af sukker per drink. Hvis du har lyst til appelsin juice, istedet for vand, er der ikke noget bedre end at presse dem selv, og få alle vitaminer og mineraler samt fordelene ved det naturlige frugt sukker. Vand kan også erstattes med te, som er en antioxidant med anti inflammatoriske fordele for kroppen. Dog, bør du ikke drikke mere end 10 kopper om dagen (selv det er meget) ellers risikerer du at få negative virkninger fra koffeinen og garvesyren.

InDet kan konkluderes at du bør drikke vand fremfor alt andet, da det er det sundeste og mest forfriskende at drikke. Du bør drikke en masse: vanddrivende effekt er en god fremmer for vægttab.

 • At dyrke regelmæssig motion

Det er essentielt at dyrke regelmæssig fysisk aktivitet uanset om du er overvægtig eller ej. Bortset fra at hjælpe dig til et permanent vægttab, hjælper det at bevæge din krop dig også til at holde dig sundere længere og forsinker alderdoms sygdomme såsom gigt og hjertekar problemer. Overvægtige som ønsker at tabe sig bør ikke kun tilpasse deres kalorie indtag men bør også gradvist dyrke mere intensiv og regelmæssig motion.

Længden og regelmæssigheden af fysisk aktivitet er det der har den største effekt, når du kæmper med fedme.

Grundet hukommelse i musklerne, bliver kroppen bedre i stand og villig til at bruge energien fra mad på motion og gør det selv ved mindre fysisk aktivitet. Hvis du starter med at vænne din krop til at brænde kalorier lidt efter lidt, bliver det nemmere for hver gang. Så, det hele handler om tålmodighed når man skal tabe sig effektivt og permanent.

Løb er et af de bedste valg for fede mennesker. Primært fordi at løb tvinger din krop til at tage fra fedt depoterne. Det er også anbefalet at løbe på tom mave, da det er mere effektivt i forhold til vægttab. Løb får også dit hjerte i gang og forebygger kredsløbs sygdomme, som er hyppige hos overvægtige. Derfor, bliv vant til at løbe hver dag. Det vil være hårdt at løbe mere end 15 minutter i starten, men du kan sætte ugentlige mål for gradvist at øge distancen eller tiden.

Du skal starte denne rutine i begyndelsen, fordi, som tidligere nævnt, er det det mest afgørende tidspunkt mentalt og fysisk, da stofskiftet skal blive vant til den ny indførte rutine. Dine anstrengelser er forgæves hvis du løber engang i mellem. Du skal være vedholdende fra begyndelsen, selvom du ikke ser resultater omgående, vil du pludselig se synlige resultater efter blot et par ugers anstrengelser.

Du skal dog kombinere løbet med vægttræning. At tabe fedt er en ting men at lave det om til muskler er noget andet. Body builders har et specielt system: absorber så meget fedt du kan på et kort tidsrum og lav det til muskler.

Fede mennesker bør følge det samme princip, men det vil være sværere for dem at lave deres fedt, som er ophobet over år, om til muskler. Det er lagret dybt inde i kroppen, specielt fedtet omkring mave og lår.

Because Derfor, at tabe sig på maven tager tid da det er her de visceral fedt celler er. At nå til disse celler betyder at du skal af med de mere overfladiske lag først, så at opbygge muskler i maven er meget vigtigt når du forsøger at tabe dig på maven. At komme af med fedtet på lårene tager kortere tid, men…

Der er et sidste tip til at forøge dit basis stofskifte og få det meste ud af din indsats. Det er den minimale energi forbrug som tillader os at holde os i live og gang i vores vitale funktioner, såsom at trække vejret, organ funktion og søvn. Dette basis stofskifte varierer fra person til person, men dem med en højere fysisk aktivitet, bruger også mere energi under afslapning.

Dermed sagt, hvis du træner din krop til at bevæge sig og dit stofskifte til at bruge energy, så bruger det endnu mere når du er inaktiv.

 • Ved at sove bedre

Der er set sammenhæng mellem mængde af søvn og vægt øgning. Disse resultater kan være overraskende men de er en mulighed for dig til at minimere dem i dit eget liv. Forskere anbefaler mindst 7 timers søvn per nat og ideelt 8 timer per nat, og som påmindelse den ekstra times søvn minimerer vores risiko for fedme med 9%

At få en god nats søvn har andre dyder en hjælpe i kampen mod fedme: det styrker dit immunsystem, og tillader dine organer får hvile og det beskytter dit hjerte, da det virker på hjerne aktiviteten og gør dig mindre irritabel, stresset og nervøs.

Husk at en nats søvn hjælper til at kæmpe mod vægt øgning, ved at lade stofskiftet få ro: for lidt søvn udløser ghrelin, som er et hormon som øger din appetit. Hvis du bliver sent oppe, bliver du mere tilbøjelig til trang til mad på grund af stofskifte effekten, men din krop har også brug for mere energi til at fungere hvis du er træt.

Yderligere, er dit stofskifte i mindre grad i stand til at udskille og optage maden om natten, og er mere tilbøjelig til at lagre det istedet, hvilket er dårligt for vægt øgning.

Til sidst er man i ringere grad i stand til at håndtere stress når ved for lidt søvn, som også medfører appetit øgning. Kombinationen af disse omstændigheder bakker op om ideen at søvn hjælper til at fastholde en god kost rytme og forhindrer dig i at spise om aftenen når eksponeret for impulser der medfører en ukontrollerbar trang til at spise, hvilket er skadelig for dit helbred.

At sove godt i lang tid hjælper dig til at kontrollere din stofskifte cyklus, selv i løbet af dagen, og forhindrer dig i at vælge fede madvarer der medfører vægttab. At spise sundere og en varieret kost hjælper dig til at sove nemmere, og få en god nats søvn.

Forsøg at tilpas dig et regelmæssigt søvnmønster med mindst 8 timers søvn efter et let aften måltid, hvilket stopper dig i at tage snacks sent om aftenen.

 • Ved at kontrollere din stress og angst bedre, lige som andre stærke følelser

Vi har set hvordan stress er en faktor i vægt øgning fordi den øger niveauerne af kortisol i hjernen. Derfor, skal du tage stress med i dine overvejelser når du forsøger at kontrollere dit mad indtag. Men kontrol af dit stress vil også forbedre andre faktorer i dit liv.

Det er rigtigt at det her ikke er nemt: du skal lære om stress, årsagerne og afhængig  af din tilbøjelighed til at blive stresset skal du overveje hvad du vil gøre ved det. Nogle mennesker bliver stresset af punktlighed, identificerbare situationer såsom eksamen eller en deadline på arbejdet, og de kompenserer for deres stress ved at spise dårligt, såsom at spise mens man arbejder, eller fortære en kage for at få det bedre. Disse mennesker kan forudse disse udløsere og begrænse skaden ved at vælge kalorie fattige madvarer såsom frugt eller nødder, som giver dig energi og stimulerer din krop positivt.

Du skal også forsøge at arbejde således du undgår disse stress udløsere. Dem som konstant er stresset og spiser meget for at trøste dem selv skal prøve at finde årsagen til deres stress og bekæmpe den ved at udføre anti stress aktiviteter såsom:

 • yoga
 • meditation
 • afslapnings terapi
 • sport
 • osv…

For eksempel er kamp sport kendt for at være en god måde at komme af med stress, da det værste du kan gøre er at holde din vrede inde. Diss tips og procedurer gælder også for angst, depression og følelsesmæssig stress, som også giver grund til at spise.

At være overvældet af negative følelser såsom tristhed og melankoli er også medvirkende til vægt øgning, da man ofte søger følelsesmæssig kompensation i mad. Det skal alt sammen bekæmpes for at forbedre din dagligdag og mentale sundhed, men også for at undgå vægt øgning.

Of Selvfølgelig, er dette svært og kræver en stor indstats, men prøv at se den positive side ved at tvinge dig selv til at udøve en ny spændende aktivitet, eller en du  holder af, istedet for at låse dig inde og fodre dine følelser med chokolade eller en pose chips.

Koncentration and fordybe dig selv i noget andet vil få din mad trang til at forsvinde i og med du starter en ny periode af dit liv: ønsket om at fortsætte din aktivitet over længere tid.

Dette kan gøres sammen med plante ekstrat såsom:

 • Perikon, med beroligende og antidepressive egenskaber
 • Midler indeholdende jasmin, lavendel, eller safran, hvilke har beroligende egenskaber

Hvordan  kan jeg tabe mig hurtigt?

Disse tips til at tabe sig er fundamentale hvis du vil tabe dig permanent. For mere information anbefaler vi dig at læse vores side om slanke midler.

Som vi nævnte tidligere, kan enten en diætist eller ernærings ekspert hjælpe og guide dig i retning af en næringsrig rutine for dit stofskifte, så du kan tabe dig mere effektivt.

Det kan også være en hjælp at tage en anti fedme behandling-såsom fedt brændere- sammen med din kalorie fattige diæt. Bemærk at vi ikke anbefaler rutinemæssig brug af slanke piller, men istedet i begyndelsen når du har brug for at starte en ny stofskifte rutine er hvor disse lægemidler virkelig kan hjælpe dig til et vægt tab. Fordi de giver gode resultater i de første par uger, hjælper de også folk til at bevare motivationen. For mere information, anbefaler vi at læse vores produktside om Xenical eller Alli Orlistat før du køber dem på nettet: det er en almen kendt fedt brænder på grund af dens effektivitet.

Når det kommer til dødeligheden hos fede med et BMI over 35, er det måske nødvendigt at overveje mere radikale måder at opnå vægttabet på, da fedmen er så udtalt på dette tidspunkt at det er meget svært at lave om. Mavesæks operationer bliver foretaget i stigende antal og kan være en løsning der er værd at overveje. Disse vægttabs tips gælder også for din kost efter operationen, hvilken også skal ændre sig radikalt. Derfor, er det en sidste udvej, og på ingen måde et nemt valg.

Medical review on januar 7, 2021 by Dr. Tobias Nielsen