Norethisterone

Norethisterone er en medicinsk behandling, til kvinder over 18 år, til udskydelse af menstruationen.

Kvinder kan også tage behandlingen for at lindre præmenstruelt syndrom

 • Tillader dig at udskyde perioden i op til 12 dage
 • Videnskabeligt bevist
 • Få bivirkninger
 • Virker på under 24 timer
dk-delivery
Registreret apotek

Hvad er Norethisterone?

Norethisterone-pillen er et lægemiddel, der ordineres til kvinder, med det mål at udskyde deres periode. Behandlingen hører til en gruppe af kvindelige kønshormoner, kendt som progestin. Norethisterone virker ved at efterligne handlingen fra naturlige kønshormoner i kvindekroppen. Det er vigtigt at huske på, at behandlingen ikke kan tages af kvinder, der tager anden medicin, såsom præventionspiller, barbiturater, griseofulvin, cyklosporin, nevirapine, perikon, eller rifampicin.

Lægemidler til at udskyde menstruation, gør brugerne i stand til at suspendere deres menstruationsproces. Der kan være mange grunde til at ville udskyde ens periode. Menstruationssmerter kan være specielt problematiske og smertefulde. Det kan, for eksempel, skade evnen til at koncentrere sig til en jobsamtale, eller til eksamen.

Menstruel blødning kan være lig med ubehag og det kan være svært at kontrollere, når man er på ferie på stranden, eller til en særlig begivenhed.

Længden af behandling vil afhænge af hvor længe personen ønsker at udskyde perioden. Norethisterone kan hjælpe med at forhindre menstruation i op til to uger. Det virker ved at kontrollere menstruationscyklussen og forhindre nekrose og afgiver slim i livmoderhalsen.

Hver måned gennemgår kroppen forskellige stadier, for at forberede den på en mulig graviditet. Denne proces er styret af de naturlige hormoner progesteron og østrogen. Når progestoron-niveauet falder, nedbrydes slimhinde-væggen i livmoderhalsen og fjernes fra livmoderen via menstruel blødning.

Den aktive ingrediens Norethisterone efterligner funktionen af progesteron. Dets tilstedeværelse indikerer over for kroppen at slimen fra livmoderhalsen ikke skal udskilles fra kroppen, således at perioden ikke behøves at finde sted.

Hvordan virker behandlingen?

Norethisterone pillen gør kvinden i stand til at udskyde deres periode i op til 12 dage. Hver måned efter ægløsningsperioden, forbereder kvindekroppen sig på en potentiel graviditet, ved at man kan se en stigning i niveauet af progesteron. For at kunne rumme ægget, vil livmodervæggen udvide sig, for at graviditeten kan finde sted; hvis ægget altså er befrugtet. Hvis ægget ikke er befrugtet, vil niveauet af progesteron til sidst falde, hvilket gør at ægget frigøres og bliver udskilt fra livmoderen. Hele denne proces er kendt som menstruation eller periode.

Progesteron, det kvindelige kønshormon, har andre fordele, end kun det at være i stand til at udskyde perioder. Pillen gør det også muligt at behandle kraftig menstruel blødning, blodtab mellem hver menstruation, og at reducere smerter i forbindelse med perioder.

Hvad er doseringen af denne behandling?

For at udskyde ens periode med Norethisterone pillen, anbefaler lægerne, at tage en dosis på 5mg. Pillen tages tre gange om dagen. Det anbefales at behandlingen påbegyndes tre dage inden menstruationen og stoppes, når du ønsker at have din periode. Generelt, så vil blødningen først komme to til tre dage efter du er stoppet med Norethisterone.

Hvad er bivirkninger ved Norethisterone?

Selvom de fleste receptpligtige behandlinger har bivirkninger, så har Norethisterone som regel ingen, hvilket er en af dets største egenskaber. Kvinder der oplever bivirkninger, vil måske føle en kløe, hovedpine, kvalme eller endda en formindsket libido.

Hvad er kontraindikationerne?

Denne behandling, til at udskyde menstruationen, kan kun købes af kvinder, som er minimum 18 år. Kvinder der er gravide eller ammer, kan ikke tage Norethisterone. Lægemidlet er heller ikke anbefalet til kvinder med allergi over for en af de eksisterende bestanddele.

Til slut, så er pillen ikke anbefalet, hvis du lider af cancer i livmoderhalsen, brystet, genitalier, æggestokke, eller hvis du har en tumor i leveren. For at få mere information omkring kontraindikationerne, så indbyder vi dig til at læse brugsanvisningen til Norethisterone.

18Hvordan bør pillen opbevares?

Den første regel er at holde pillen uden for syns- og rækkevidde af børn og unge. Kun kvinder over 18 kan tage behandlingen. Vi anbefaler at du beholder pillerne i deres originale indpakning, og de skal beskyttes fra fugt og temperaturen må ikke overstige 25 grader. Hvis udløbsdatoen er overskredet, bør du ikke bruge pillen. Vi indbyder dig til, at bringe behandlingen til det nærmeste apotek. Her vil farmaceuten destruere eller sende lægemidlet på genbrug.

Hvordan køber jeg Norethisterone Online i Danmark?

Champix receptNorethisterone er en receptpligtig behandling. For at kunne købe det, skal du have en recept.

Køb Norethisterone i apoteket – i Danmark

For at få det, er den første mulighed at gå til en gynækolog, for at gennemgå en undersøgelse og søge behandling. Når du har fået recepten kan du gå på apoteket og købe behandlingen. Alle kvinder ved, at det at få en tid hos gynækologen kan være svært i sig selv. De er tit overbooket, og det er ofte svært at få en tid med det samme.

Køb Norethisterone Online i Danmark

For at imødekomme dette problem, har kvinder nu muligheden for, at købe  online, dvs. direkte på internettet fra en online-klinik. Efter du har udfyldt et medicinsk spørgeskema, vil en læge verificere dit helbred og din historik, for at fastslå om du kan tage behandlingen eller ej. Hvis svaret er ja, så kan du købe eller bestille Norethisterone online.

Hvor meget koster Norethisterone i Danmark?

Som tidligere beskrevet i vores vejledning, så Norethisterone pillen, til at udskyde en periode, kun tilgængelig på recept. Farmaceuterne er derfor tilladt, selv at vælge prisen på pillen. Baseret på deres omkostninger og marginer, kan apoteker beslutte sig for at hæve eller sænke prisen.

 • Norethisterone: Prisen på apoteket – i Danmark

På apoteket varierer prisen for 30 Norethisterone tabletter fra 295.00 kr. til 375.00 kr.

 • Norethisterone: Prisen online

Priserne online kan være meget konkurrencedygtige, afhængig af hjemmesiden. Og variere fra 395.00 kr. til 475.00 kr. for 30 tabletter. Afhængig af hjemmesiden, kan ordineringen og leveringsomkostningerne være inklusiv i prisen.

Advarsel: Alfadoc anbefaler altid, at du besøger en gynækolog for at få foretaget en undersøgelse og for at få en recept, før du køber svangerskabsforebyggende piller på apoteket. Hvis, du ønsker at bestille online, så pas på hjemmesider, der tilbyder dig lave priser og tilbud, såsom ”billig Norethisterone” eller ”Norethisterone uden recept”. Disse sider sælger ofte forfalskede lægemidler

Referencer

Anmeldelser af Norethisterone

Anmeldelser af Norethisterone
9.7

EFFEKTIVITET

9.8 /10

BIVIRKNINGER

9.8 /10

BRUGERVENLIGHED

9.7 /10

PRIS

9.5 /10

Pros

 • Tillader dig at udskyde perioden i op til 12 dage
 • Videnskabeligt bevist
 • Få bivirkninger
 • Virker på under 24 timer

Cons

 • Kløe
 • Hovedpine
 • Kvalme

(32) comments

Add Your Reply