Tidlig sædafgang

Forstå Præmatur Ejakulation (for tidlig sædafgang)

For at du kan komme helt af med dette seksuelle problem, er det ikke kun nok at forstå problemet, men også at forstå dig selv. Her er vores guide til dette seksuelle problem, der er pinligt for parret, men som ikke er farligt eller udgør nogen helbredsrisiko.

Årsager til præmatur ejakulation

Præmatur ejakulation er en seksuel lidelse og ikke en sygdom: Derfor er der intet patogen specielt forbundet med denne lidelse (som er betragtet mere som et ”problem”). Denne dysfunktion er sommetider et tegn på en manglende seksuel modenhed, eller en overdrevent intens seksuel lyst.

Tilstanden forbedres generelt ved jævnligt at have sex, hvilket peger på at for tidlig sædafgang er knyttet sammen med psyken. Frygt for sex, eller din partner, kan endda være grunden til problemet. ”Et ønske om at gøre det godt” den første gang et par har sex, kan lægge et mentalt pres på manden, hvilket kan føre til for tidlig sædafgang.

Derfor, så sker der tit det, at desto mere parret opbygger deres fortrolighed, jo mindre viser problemet sig. Dette plejer også at ske når manden bliver ældre. Det at få mere erfaring og tillid til dine evner over årene, betyder, at dine præmature ejakulationer kan blive sjældnere og endda helt kan forsvinde.

Men langvarige forhold kan lige så godt opleve præmatur ejakulation, selvom de ikke har oplevet dette seksuelle problem før. Der kan være flere årsager:

et skænderiproblemer i ægteskabet
højt stress i det professionelle eller personlige livnervøse tendenser
andre faresignaler fra en begyndende depression

I disse tilfælde er det også nødvendigt at fokusere på kommunikationen. Hvis det er muligt kan i henvende jer til en psykoterapeut, specialiseret i parforholdsproblemer.

I tillæg til disse årsager, så kan “erektil dysfunktion” også nævnes, som en årsag, på et seksuelt plan eller endda prostatitis og hyperthyroidisme på et biologisk plan. En for kort forhud kan også skabe seksuelle problemer, men i det tilfælde, er det nødvendigt at konsultere en kirurg for en mulig operation, fordi her vil Priligy være mindre effektivt.

Andre mulige årsager

kraftig eller kronisk alkoholismediabetes
hypertensionhormonelle problemer
hjernetumorer

Symptomer og tegn på for tidlig sædafgang

I princippet er det muligt for en mand at kontrollere sin sædafgang, men hvis han ikke er i stand til det, er der passende behandlinger eller selv-kontrols-øvelser, til at forsinke orgasmen.

Ejakulationen er resultatet af en kombineret handling af sædens hypertension i den prostatiske urethra, en afslapning af urinrørets tværstribede lukkemuskel, og sammentrækningen af bækkenbundsmusklerne, som tillader udløsningen af sperm. Når den er ”for tidlig”, så forekommer ejakulationen (i gennemsnit) inden for det første minut af den vaginale penetrering. Denne orgasme kan også opstå i forspillet til en seksuel handling, og kan forårsages af en simpel tanke, der leder til at hans lyst bliver så intens, at det er umuligt at kontrollere.

Bemærk: det er svært at tale om en “ideel varighed” af sex, ligesom det er umuligt at nævne antallet af minutter, for at varigheden kan betegnes som for kort, simpelthen fordi sex er forskelligt for hvert par, og den bedste kur mod gentagne præmature ejakulationer er, at tale direkte med din partner. Husk også at penetrering og ejakulation absolut ikke er lig med nydelse, da hvert par har deres egne måder og metoder til at opnå klimaks, men den vigtigste ting er at tale!

Behandlinger

priligy

Behandlingerne for præmatur ejakulation er forskellige, og med varierende virkning. Det gælder om at kende din egen krop, så du kan lære at genkende pre-orgasmiske følelser, og også minimere symptomerne, for at kunne håndtere systematiske faktorer der blander sig i parrets sexliv.

Udover det, er der også ordineringen af lægemidler, der muliggør en bedre kontrol af symptomerne. Dermed er der to trin at følge i behandlingsprocessen.

  1. Til at starte med handler det om at give patienten nogle gunstige betingelser for at kunne helbredes, ved at undertrykke symptomerne (for eksempel anbefales det at konsultere en specialist, sexolog eller psykolog)
  2. Efter det kommer sex-terapi, som sikrer at problemet er kureret. Det er ikke anbefalet at få intrakarvenøse injektioner, tage PDE 5, tramadol, alfa-blokkere, eller at opnå klimaks for sig selv uden seksuelt samvær (hvilket plejer at virke voldsomt stimulerende på de personer der lider af præmaturitet)

Der er andre måder til at forsinke ejakulationen og forhindre præmatur ejakulation. En af dem er ”klemme-øvelsen”.

Det er når patientens partner presser spidsen af forhuden (hudfolden ved spidsen af penissen) med venstre tommelfinger og pegefinger, og med højre tommelfinger trykker på bunden af penissen. Dette skal gøres i 10 til 15 sekunder, når penissen er erigeret. For at gennemføre denne øvelse, må patienten være i stand til at føle hvornår de ikke længere kan kontrollere deres udløsning.

En anden metode “stop og start” er ved at patienten stopper frem og tilbage bevægelsen lige før udløsning, og genoptager sex’en, efter følelsen af udløsning er forsvundet (mellem 20-45 sekunder).

Til sidst er det også anbefalelsesværdigt at afprøve nogle afslapningsmetoder, for at prøve at nedbryde den negative mentale barriere, det tilskynder til præmaturitet. Hvis det er muligt så begynd på yoga, meditation eller prøv for eksempel hypnose.

Referencer

  • Hvad er for tidlig udløsning: Sundhed
  • Han kommer for hurtigt – Han får for tidlig udløsning: Websexolog
  • Hvordan undgår jeg for tidlig sædafgang: Netdoktor

Medical review on januar 4, 2021 by Dr. Tobias Nielsen